Styrtet med selvbygd fly

En 39 år gammel mann fra Øvre Eiker i Buskerud omkom i går da det selvbygde flyet han førte styrtet. Ulykken skjedde like etter avgang fra Hokksund flyplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyet ble nærmest knust i krasjet i kornåkeren omkring en kilometer fra flystripa.

Ikke til å redde

Politiet fikk melding om ulykken klokka 20.40, og var på stedet etter noen få minutter.

Ambulansepersonell forsøkte gjenoppliving, men måtte erklære mannen død klokka 21.08.

39-åringen blir omtalt som en erfaren pilot. Han hadde vært medlem av Drammen flyklubb i over ti år, og fløy på hobbybasis.

- Det er en tung dag for medlemmene av klubben, sier leder av motorflygruppa i Drammen flyklubb, Steinar Vik, til Dagbladet.

Spesialgodkjent

Han forteller at flyet som styrtet var hjemmebygd og i klassen eksperimentell. Enmannsflyet hadde spesialgodkjennelse fra Luftfartsverket.

- Det var bare to personer som hadde lov til å føre dette flyet, forteller Vik. Han forteller at 39-åringen var i ferd med å gjennomføre en teknisk testperiode for å få flyet endelig godkjent, slik at andre med flysertifikat kunne føre det.

Stor aktivitet

Politiet visste i går kveld lite om årsaken til ulykken. Vakthavende ved Øvre Eiker lensmannskontor, Haakon Bolstad, opplyser at det var fire- fem øyenvitner til selve styrten. Det skal ha vært stor aktivitet på flystripa før krasjet, men politiet mener at det ikke har noen sammenheng med ulykken.

Medlemmer av Flyhavarikommisjonen var på stedet i går kveld, og vil foreta en full undersøkelse i dag.