Styrtet opp-ned i hangaren

Et passasjerfly med 21 personer om bord er styrtet rett etter avgang fra flyplassen i North Carolina, USA. Flyet klarte ikke ta av, og eksploderte da det traff en hangar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde rett før klokka 15 i dag norsk tid. Flight 5481 skulle fra Charlotte-Douglas International Airport i North Carolina til Greenville-Spartanburg. Det tok av klokka 08.53 lokal tid, og hadde akkurat lettet da det plutselig gikk inn i loop, vendte opp-ned og traff siden av en hangar med stor kraft, melder TV-kanalen WCNC-TV.

19 passasjerer og to besetningsmedlemmer omkom.

- Flyet er så ødelagt at det knapt er noe igjen av det, sier politiets talsmann Keith Bridges til lokalavisa The Charlotte Observer.

Brannmannskap, politi og ambulanser strømmet til ulykkesstedet, men de kunne ikke gjøre noe for de 21 personene som var om bord i flyet. Flyet, et Raytheon 1900D turboprop, hadde 2527 liter drivstoff om bord, og røyken fra den kraftige brannen var synlig på lang avstand.

Allen Wright, som akkurat hadde landet med et fly fra Las Vegas, sier til avisa at passasjerene i flyet hans så røyken da flyet deres taxet innover rullebanen.

- Ingen av oss hadde lyst til å tenke på at det kunne være en flyulykke. Man vil ikke forestille seg at slikt skjer, sier Wright.

Det er fortsatt uklart hva som er årsaken til ulykken. Værforholdene var gode, det var klart, men kaldt og noe vind.

Ifølge CNN er dette den første ulykken med kommersielle fly i USA på ett år.

BRANT: Flyet eksploderte da det traff hangaren.
STYRTET: Det var et fly av denne typen som styrtet.