Styrtet opp-ned i hangaren

Et passasjerfly med 21 personer om bord er styrtet rett etter avgang fra flyplassen i North Carolina, USA. Flyet klarte ikke ta av, og eksploderte da det traff en hangar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ulykken skjedde rett før klokka 15 i dag norsk tid. Flight 5481 skulle fra Charlotte-Douglas International Airport i North Carolina til Greenville-Spartanburg. Det tok av klokka 08.53 lokal tid, og hadde akkurat lettet da det plutselig gikk inn i loop, vendte opp-ned og traff siden av en hangar med stor kraft, melder TV-kanalen WCNC-TV.

19 passasjerer og to besetningsmedlemmer omkom.

- Flyet er så ødelagt at det knapt er noe igjen av det, sier politiets talsmann Keith Bridges til lokalavisa The Charlotte Observer.

Brannmannskap, politi og ambulanser strømmet til ulykkesstedet, men de kunne ikke gjøre noe for de 21 personene som var om bord i flyet. Flyet, et Raytheon 1900D turboprop, hadde 2527 liter drivstoff om bord, og røyken fra den kraftige brannen var synlig på lang avstand.

Allen Wright, som akkurat hadde landet med et fly fra Las Vegas, sier til avisa at passasjerene i flyet hans så røyken da flyet deres taxet innover rullebanen.

- Ingen av oss hadde lyst til å tenke på at det kunne være en flyulykke. Man vil ikke forestille seg at slikt skjer, sier Wright.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer