Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Styrtregn har skapt katastrofe i Brasil

Tallet på døde fortsetter å stige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oversvømmelser og jordskred hadde inntil torsdag krevd minst 361 menneskeliv. Det tallet har nå passert 400. De fleste omkom i fjellregionen Serrana nord for storbyen Rio de Janeiro, men tidligere i uken ble det også meldt om 13 omkomne i delstaten São Paulo lenger sør.

I Serrana ble landsbyer feid vekk av mudderbølger som jevnet hele nabolag med jorda.

- Dette er en katastrofe, en forferdelig ulykke, sa ordfører Jorge Mario Selacek i den svært hardt rammede byen Teresópolis.

Skånet ingen De brune elvene av jord og søle gjorde ikke forskjell på folk og skånet ingen.

- Rike eller fattige, alle har fått hjemmene sine ødelagt, sa hushjelpen Fernanda Carvalho ifølge fjernsynselskapet Globos nettsider.

Ingen i Serrana kan huske at noe lignende noen gang har skjedd i den frodige regionen, som er et populært turistmål også blant mange av innbyggerne i Rio de Janeiro, som for tiden har sommerferie.

Torsdag forsøkte fortvilte tjenestemenn i Rio og i hovedstaden Brasilia å skaffe seg oversikt over de materielle skadene etter katastrofen.

- I innlandet ligger det flere landsbyer vi ikke har fått kontakt med, sa en talsmann.

Frykter det verste I Teresópolis har minst 2.200 mennesker fått hjemmene sine ødelagt eller blitt tvunget til evakuering. De lokale myndighetene frykter det verste for innbyggerne i bydelen Campo Grande, der opptil 150 mennesker kan ligge begravd under ruinene.

Brasils president Dilma Rousseff har gitt klarsignal for en krisebevilgning på 780 millioner reais (vel 2,75 milliarder kroner) til de katastroferammede områdene. Hun skulle torsdag reise med helikopter over disse områdene for å studere situasjonen fra lufta.

Rousseff overtok ved årsskiftet som statssjef etter Luiz Inácio Lula da Silva. Flom- og skredkatastrofen er den første krisen hun har møtt etter at hun tiltrådte, og mange brasilianere håper hun vil vise handlekraft i den dramatiske situasjonen.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media