Styrtregn skapte stor frustrasjon

Onsdag kveld skylte et kraftig regnvær inn over Østlandet. Spesielt i Oslo-området bød det tidvis på store problemer.

VÅTT: Osloborgerne fikk kjenne regnværet på kroppen onsdag. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
VÅTT: Osloborgerne fikk kjenne regnværet på kroppen onsdag. Foto: Bjørn Langsem/DagbladetVis mer

Tor Gulbrandsen, operasjonsleder i Oslo politidistrikt, legger ikke skjul på at de har hatt hendene fulle onsdag - både med store mengder vann i veibanen, og ett og annet ras i forbindelse med styrtregnet.

- Det har vært en del hendelser, spesielt i trafikken. Det har vært mye kø i Oslo og trafikkulykker med stort eller mindre omfang. Det er mye på grunn av vannet som har lagt seg i veibanen, opplyser Gulbrandsen til Dagbladet.

Politiet i Øst melder at det også er mye vann på veien i Østfold og Akershus, og ber folk om å kjøre forsiktig.

Folk frustrerte

Oslo politidistrikt meldte først om problemer like etter klokka 18.00 onsdag. Klokka 21.00 byr regnet fortsatt på store utfordringer.

- Det er fortsatt mye vann i deler av veibanen i distriktet, både hovedfartsårer og småveier, sier Gulbrandsen.

Ved 18-tida meldte politiet blant annet om store problemer ved Aker Brygge. Der strakk en stillestående kø seg på et tidspunkt helt tilbake til Sandvika.

- Folk ble stående i kø i lang tid, og kom blant annet ikke ut av parkeringshus. Folk ble veldig frustrerte, sier operasjonslederen.

Politiet har også fått en og annen melding om oversvømmelser i hovedstaden, i tillegg til ett og annet ras. Blant annet har Smalvollveien på Alna i Oslo blitt overskylt av vann og stein. Der er framkomsten klokka 21.15 noe begrenset.

Advarer

Brannvesenet har derimot blitt nedringt av folk som har fått vann inn i kjellerne, skriver Aftenposten.

- Det er en fryktelig travel kveld, det er nesten sånn at jeg ikke har tid til å prate med deg heller. Folk ringer oss hele tiden, og da handler det om vanninntrengning i kjellere, sier vaktkommandør Arvid Nordstrand i Oslo brann- og redningsetat til avisa.

Politiet har via Twitter kommet med en oppfordring til alle som beveger seg ut i trafikken i Oslo-området, og advarer mot vannplaning.

- Vi oppfordrer alle i trafikken til å avpasse farten etter forholdene, skriver politiet.

Farenivået er satt til gult hos meteorologene, og NVE har sendt ut flomvarsel. Meldingene indikerer 40 millimeter nedbør på seks timer. Lokalt er det fare for enda mer.

Etter å ha vasket seg over store deler av Østlandet, vil nedbøren og lavtrykket fortsette nordover. Meteorologen forteller at man i løpet av torsdag vil se regnet forflytte seg til Trøndelag og Møre og Romsdal.