Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Styrtrik i banken - fattig i retten

Til Coutts Bank i London sa bedragerisiktede Trond Kristoffersen at han var god for nærmere en milliard for to år siden. I retten i forrige uke hevdet han at han ikke eier noen ting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Min kone er zuluprinsesse.» Slik introduserte den bedragerisiktede Trond Kristoffersen sin kone overfor Coutts Bank i London. Banken lånte Kristoffersen penger til å kjøpe luksusleilighetene i verdensmetropolen.

- Dette er konfidensiell informasjon fra banken, så dette ønsker jeg ikke å kommentere, sier Trond Kristoffersens kone Yaa Kristoffersen til Dagbladet.
Hun ønsker heller ikke å kommentere sin bakgrunn.

Trengte bankforbindelse

I 2001 møtes Trond Kristoffersen og representanter for Coutts Bank i London. Han trenger bankforbindelse og ønsker finansiering for å kjøpe leilighet.

Under bankmøtet redegjør Trond Kristoffersen inngående for sitt privatliv og forretninger.

Banken får blant annet vite at han giftet seg med sin andre kone, Yaa Kristoffersen, i 1995 - og at han har tre barn.

- Datter av zuluhøvding

Kristoffersen forteller også til de bankansatte at kona er datter av en zuluhøvding og dermed kan titulere seg zuluprinsesse, selv om hennes opprinnelig pass er fra Ghana. Kona har nå norsk pass.

Kristoffersen informerer bankledelsen om at han ønsker å etablere et London-kontor for Finance Credit. Det gjør det også lettere å finansiere datterens utdannelse i landet. I tillegg forteller han om selskapene og trustene han har i ulike skatteparadiser - selskaper og truster som konkursboet nå mistenker ham for å ha brukt til å gjemme bort verdier.

Innrømmer verdier

Møtet med Coutts Bank i London kan vise seg å bli fatalt for Kristoffersen. Han har hele tida hevdet at han overførte sine eiendeler til blant andre sin datter allerede i 2000 - ca. et år før møtet fant sted.
Under det aktuelle møtet i 2001 hevder han noe helt annet. Kristoffersen forteller herrene rundt bordet at han har verdier for over 900 millioner kroner.

Den tidligere Finance Credit-direktøren redegjør inngående for sin formue. Han forteller at mesteparten befinner seg i Norge. Han lister opp følgende eiendeler under møtet:

  • Bolig til en verdi av 15 millioner kroner.
  • Hytte til en verdi av 3,5 millioner kroner.
  • Aksjer til en verdi av 50 millioner kroner.
  • Aksjeposten i Finance Credit har en verdi på 900 millioner kroner.

Blåst bort

Ut fra disse opplysningene kan det se ut til at Kristoffersen har sittet på enorme verdier, nærmere en milliard kroner.

Dette er verdier som han i så fall har blåst bort i løpet av to år.

Selv hevder Kristoffersen at det er datteren som eier 15-millionersboligen på Snarøya, og at broren eier 3,5-millionershytta i Sandefjord.

Trond Kristoffersens forsvarer Tor Martin Kindem vil ikke kommentere saken:

- Jeg kjenner ikke til disse opplysningene og kan derfor ikke kommentere saken, sier han.

Konkursboet har hele tida ment at datteren og broren ikke er de reelle eierne, men at Trond Kristoffersen eier begge eiendommene.

Førstestatsadvokat Morten Eriksen ved Økokrim ønsker ikke å kommentere opplysningene.

- PRINSESSE: Trond Kristoffersen får støtte av kona Yaa etter et rettsmøte i Oslo tidligere i år. Under et bankmøte i London sa Kristoffersen at hans kone er zuluprinsesse.