Styrtrik på kabel-TV - Get skal på børs

Quadrangle og Goldman Sachs skal ha klargjort Get for en børsnotering i Oslo til høsten. Gunnar Evensen og resten av ledelsen kan sitte på verdier for rundt en halv milliard kroner.

Gunnar Evensen: Gjør seg klar til å ta Get på børs. Foto: Get.
Gunnar Evensen: Gjør seg klar til å ta Get på børs. Foto: Get.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Vel én million Get-kunder kan være på vei mot Oslo Børs, skriver Finansavisen.

Quadrangle og Goldman Sachs Capital Partners vurderer en notering eller et salg av den norske pengemaskinen, og adm. direktør Gunnar Evensen skal allerede ha presentert selskapet for en håndfull investorer.

- Vi kommenterer ikke rykter i markedet, sier kommunikasjonssjef Anders Bigseth da Finansavisen ringer for å høre mer om noteringen.

Pilene peker oppover Ifølge Reuters håper eierne å notere Get med en prising på 15 milliarder kroner, inkludert gjeld. Basert på 2012-regnskapet har holdingselskapet lånt rundt 4,5 milliarder kroner.

I fjor solgte Get TV, bredbånd, telefoni og underholdning for 2,44 milliarder kroner, mens EBITDA-resultatet ble 1,12 milliarder kroner.

Børsnoteringen kommer på et tidspunkt hvor de fleste piler peker oppover for kabel-tv-selskapet.

Dersom man antar at ledelsen reinvesterte rundt halvparten av gevinsten i Get for syv år siden og sitter på 5 prosent av selskapet i dag, kan de ha papirverdier for en halv milliard kroner ved en exit på Oslo Børs.

Flere nyheter Kjøpt bolig med feil? Dette kan du kreve selger for
Meglerens prosjekt var fullt av feil - ble dømt til å betale kjøperne 2,2 mill.
Sterke boligtall fra USA - knuste forventningene