Styrtrik på storsalg av luksus-sex

I disse to leilighetene sentralt i Oslo skal en 30-årig oslokvinne ha drevet luksusbordell. Kvinnen er nå siktet for å ha utnyttet fattige østeuropeiske kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mener at kvinnen har vært sentral i en prostitusjonsliga som skal ha tjent flere millioner kroner på salg av sex til norske menn.

I går ble den norske antatte hovedkvinnen i ligaen varetektsfengslet i Oslo tingrett. Da politiet pågrep kvinnen fant de også et større pengebeløp.

Kvinnen nekter straffskyld, og har forklart til politiet at hun tjente pengene ved selv å prostituere seg. Hun skal ha forklart til politiet at hun har et stort personlig forbruk.

Ligaen har ifølge politiet forgreininger til en rekke andre europeiske land.

I etterforskningsmaterialet kommer det fram at ligaen har bånd til både Tyskland, Ungarn, Romania, Italia og Norge.

«Kynisk»

Politiet mener den norske kvinnen kynisk har utnyttet en rekke fattige kvinner fra Øst-Europa og har siktet henne for menneskehandel, eller såkalt trafficking.

Kvinnene skal ha blitt fraktet gjennom Europa til Norge og videre til blant annet bordellet som ligger i en av Oslos mest fasjonable gateadresser.

I vestkantleiligheten har de tatt imot norske horekunder i stor stil. Leiligheten skal ha vært luksuriøst innredet med boblebad og badstue, tre soverom og to oppholdsrom.

- Det var en voldsom trafikk inn og ut av den leiligheten, forteller en person som kjenner forholdene i den fornemme bygården godt.

Utradisjonelle metoder

Det er politiets spesialenhet for organisert kriminalitet, Catch, som nå ruller opp den angivelige prostitusjonsligaen. Catch har samarbeidet med både Økokrim og Utlendingsseksjonen ved Oslo politidistrikt.

I lang tid har etterforskere holdt den 30-årige kvinnen under oppsikt. Dagbladet får bekreftet at politiet har tatt i bruk etterforskningsmetoder som etter norsk målestokk er svært utradisjonelle.Uten at eieren har visst om det, har politiet tatt seg inn i en leilighet og ransaket boligen. Politiet hadde rettslig kjennelse til å bruke denne metoden.Politiet har også fått rettens medhold til å avlytte telefonen til en av de siktede over lang tid. Politiet har overvåket annonsekanaler for prostitusjon og systematisert opplysningene.

Pengebeslag

I tillegg til kvinnen er fem andre personer siktet i saken. To av de siktede er utenlandske statsborgere pågrepet på en adresse i Tyskland. Politiet har nå begjært disse to utlevert. Blant de siktede er også en norsk mann og en ungarsk kvinne. Under pågripelsen i Oslo skal det ha blitt beslaglagt store pengebeløp i kontanter. Ifølge politiforklaringer skal jentene ha fått beholde vel 40 prosent av det de tjente. Resten av pengene skal ha gått til organisasjonen.

Kvinner som har forsøkt å bryte ut av for å få fortjenesten selv, skal ha blitt truet.

Politikilder forteller til Dagbladet at de ungarske jentene omsatte for 100000 kroner etter å ha jobbet i osloleiligheten i underkant av en måned.

Gode skussmål

Dagbladet var i går i kontakt med venner og kjente av den 30-årige kvinnen som nå er siktet for menneskehandel. Kvinnen dro fra hjemstedet sitt etter videregående skole for å utdanne seg i Tyskland.

- Hun var en fantastisk artig jente. Blid og utadvendt. Jeg har ikke et vondt ord å si om henne, sier en av kvinnens beste venninner fra skoledagene.

Den nå 30-årige siktede kvinnen blir beskrevet som en skoleflink og seriøs jente.

Etter ferdig utdannelse, fikk kvinnen seg jobb i Tyskland hvor hun ble værende til slutten av 1990-tallet. Oppholdet i Tyskland gjorde at kvinnen mistet mye av kontakten med kjente fra hjemstedet, et lite tettsted på Østlandet.

- At hun nå er siktet for menneskesmugling høres bare helt sykt ut. Det kan jeg bare ikke fatte, sier venninnen til Dagbladet.

Nekter straffskyld

Politikilder beskriver organisasjonen som svært velorganisert og profesjonell. Store pengebeløp skal ha blitt fraktet ut av landet, enten gjennom bankoverføringer eller ved kurérvirksomhet. Den norske kvinnen skal ved en anledning ha blitt stoppet på grensa med vel 320000 kroner i kontanter.

- Min klient benekter straffskyld. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken, sier advokat Anne Margrethe Lund, som representerer den 30 år gamle kvinnen, til Dagbladet.

- Min klient er en svært liten brikke i et spill der det ifølge politiet er kyniske bakmenn, sier advokat Truls Dramer, som representerer en halliksiktet kvinne fra Ungarn. Fem ungarske kvinner ble pågrepet under politiets aksjon tirsdag. Kvinnene, som har forklart at de jobber som prostituerte, har avgitt vitneforklaring. De har fått tilbud om bistand i Norge. Politiet jobber med å kartlegge hvor mange som skal ha blitt utnyttet.

SIKTET: Dette er den 30 år gamle kvinnen, opprinnelig fra et lite tettsted på Østlandet, som skal ha organisert prostitusjonsvirksomhet i Oslo.
LUKSUSBORDELL: I denne leiligheten på Oslos vestkant skal det ha vært drevet prostitusjon i stor stil.