Styrtrike på asylmottak

Brødrene Adolfsen har rundt 200 millioner kroner hver i formue.

HÅVET INN: Kristian (t.v.) og Roger Adolfsens Hero Group hadde et toppår i fjor på grunn av den store asyltilstrømningen. Foto: Ingar Storfjell / Aftenposten / NTB Scanpix
HÅVET INN: Kristian (t.v.) og Roger Adolfsens Hero Group hadde et toppår i fjor på grunn av den store asyltilstrømningen. Foto: Ingar Storfjell / Aftenposten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den store asyltilstrømningen i fjor gir seg utslag i likningstallene til de store aktørene i mottaksbransjen. Markedsleder Hero Norge hadde en omsetning på 872 millioner kroner og et overskudd etter skatt på 44 millioner.

Det gjenspeiles i likningstallene for brødrene Roger (52) og Kristian (55) Adolfsen, som står oppført med formue på hhv. 199 og 216 millioner kroner. Året før var formuen på 124 og 103,5 millioner.

Inntekten var imidlertid 8,2 og 23,6 millioner, en markant nedgang fra 2014, da de hadde inntekt på 52 og 37 millioner.

- Det som faktisk blir utbetalt, går stort sett til å betale formuesskatt og skatt på utbytte, sa Kristian Adolfsen til Dagens Næringsliv (DN) i august.

Da asyltilstrømningen var på sitt største på slutten av fjoråret, åpnet Hero opptil ti nye mottak hver måned; på det meste drev selskapet 100 mottak i Norge og Sverige, skriver DN.

Kristian Adolfsen framholder overfor VG at Hero Group betalte 14,5 millioner i skatt, og at asylaktørene vil få en stor nedgang i år, i og med den drastisk minkede tilstrømningen av søkere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.