NORGES MEST SOLGTE: Volkswagen Golf har ført til inntekter for MøllerGruppen i flere tiår. Her er en utgave av bilen fra 2008 og en som er over 30 år eldre.
FOTO: ADRIAN ØHRN JOCHANSEN/ DAGBLADET
NORGES MEST SOLGTE: Volkswagen Golf har ført til inntekter for MøllerGruppen i flere tiår. Her er en utgave av bilen fra 2008 og en som er over 30 år eldre. FOTO: ADRIAN ØHRN JOCHANSEN/ DAGBLADETVis mer

Styrtrike på Golf

Møller-familien forhandler Norges mest solgte bil, og er på topp blant bilmillionærene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ingen av personene i bilbransjen havner på lista over Norges 50 rikeste. Men snittinntekten deres vitner om at bilimportørene har hatt - og fortsetter å ha - gode dager. 

Øverst på lista over bilbransjens rikeste kommer arvingene i MøllerGruppen. Møller forhandler Volkswagen, Skoda og Audi, og konsernet feiret 70-årsjubileum i 2006.

Familiebedrift
Fra Harald A. Møller startet Strømmen Bil i 1936, har selskapet vokst til å bli det fjerde største familieeide selskapet i Norge, ifølge MøllerGruppens hjemmeside.

De tre barnebarna til Harald A. Møller er hovedeiere i selskapet som forhandler Norges mest solgte bilmerke, Volkswagen - og Norges mest solgte bil, Volkswagen Golf.

Harald Møller er styreleder i selskapet og er god for 440 millioner kroner, ifølge ligningstallene. Anne Catrine Møller har en formue på 705 millioner kroner, mens Jon Morten Møller har en formue på 702 millioner kroner. Formuene til de to har henholdsvis sunket og økt med noen millioner kroner siden 2009.

Til sammen utgjør det over 1,8 milliarder kroner.

Økte formuen
Bård Eker, som eier Eker Group, økte formuen sin med nesten 70 millioner kroner fra 2009 til 2010, ifølge ligningstallene. Han er i dag oppført med 161 millioner kroner i formue. Eker Group eier nesten halvparten av sportsbilprodusenten Koenigsegg. Eker eier også båtprodusenten Hydrolift.

Mange av de andre bilmillionærene, som Egil Stenshagen, Gunulf Bergheim og Jan Bernhard Kolberg er oppført med relativt like formuer som i fjor. Kolberg, som står bak Kolberg Motors, står oppført med høyest inntekt på vår liste.

Dekkgründer og TV-profil Tommy Sharif har stått oppført med synkende formue i flere år. Også i år synker formuen hans med om lag tre millioner kroner.