- SU er naive. Slik er det bare småjenter som tenker

- Sexmarkedet kan ikke skrus av som en bryter, sier leder i de prostituertes interesseorganisasjon.

FIKK SEXTILBUD:  Medlemmene i sentralstyret i Sosialistisk Ungdom fikk en rekke tilbud om sex da de aksjonerte i Oslos horestrøk. Foto: Espen Røst
FIKK SEXTILBUD: Medlemmene i sentralstyret i Sosialistisk Ungdom fikk en rekke tilbud om sex da de aksjonerte i Oslos horestrøk. Foto: Espen Røst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Onsdag kveld aksjonerte jentene i Sosialistisk Ungdom (SU) i Oslos prostitusjonsstrøk for å sjekke om horekundene forstatt sirkulerte. Konklusjonen var klar. På ti minutter stoppet tre biler med menn.

- Det vi har gjort i kveld er å vise at mange ikke har respekt for loven. At kundene stopper for helt vanlige SU-jenter, sier noe om markedet, uttalte SU leder Mali Steiro Tronsmoen (25) i søndagens Dagbladet.Naivt, mener leder i de prostituertes interesseorganisasjon (Pion) Janni Wintherbauer.

- SU er så naive at det går ikke an. Trodde de virkelig det bare var å skru av en bryter, så ville sexhanselsmarkedet bli borte? Slik er det bare små jentunger som tenker. Markedet vil aldri forsvinne. Se bare på Sverige. Der har de hatt forbud mot sexkjøp i ti år, men likevel er det full trafikk, sier Wintherbauer.

Ble rasende

Hun forteller at mange av de prostituerte ble rasende av SU-jentenens opptreden i Dagbladet på søndag. - SU-jentene skryter av at de har vært en pådriver i kampen mot prostitusjon, og at sexkjøpsforbudet er deres viktigste seier. De later som det er kundene de snakker om, men det er jentene de står og tråkker på, mener hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer