SU-leder beskutt av israelske soldater

Fikk i seg store mengder med tåregass. - Jeg klarte nesten ikke å puste, sier SU-leder Kirsti Bergstø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):- Det er vanskelig å løpe fra israelske okkupasjonstyrker når man blir blind, brekker seg og neste ikke klarer å puste, sier SU-leder Kirsti Bergstø til Dagbladet.no. Hun er leder for ungdomspartiet til Sosialistisk Venstreparti.

Det var under en demonstrasjon mot den israelske muren i den palestinske landsbyen Bil\'in på Vestbredden sist fredag at SU-lederen ble beskutt av israelske soldater.

Bergstø deltok i det hun selv mener var en fredelig demonstrasjon, da israelske soldater begynte å beskyte demonstrasjonen med gummikuler, sjokkgranatar og store mengder tåregass.

- Det var skremmende å se hvordan ubevæpnede mennesker ble brutalt angrepet av okkupasjonstyrkene, sier Bergstø, som forteller at det var seks SU-medlemmer som deltok i demonstrasjonen. Tre ble, ifølge SU, rammet av tåregassen.

Under demonstrasjonen holdt Bergstø en appell mot det hun kaller for «apartheidmuren» og det hun mener er «en trakkasering av det palestinske folket»: 

- Vi støtter det palestinske folk. Vi støtter kampen for frihet. Vi støtter palestinernes kamp for et eget land, uten okkupasjonen, uten apartheidstaten Israel. Det er derfor vi er her, vi ønsker å dele denne informasjonen med det norske folk, så enda flere vil støtte oss. (...) Stadig flere over hele verden ser at Israel er en apartheidstat, og vi vil fortsette kampen. Her, og i vårt hjemland, sa Bergstø under demonstrasjonen. 

- De israelske myndighetene viser forakt for vanlig menneskerettigheter, sier Bergstø, som opplevde hele situasjonen som skremmende.

- Det var svært ugunstig å bli skutt på etter at man hadde pustet inn masse tåregass, sier Bergstø.

SU-leder beskutt av israelske soldater
- APARTHEIDMUR:SU-leder Kirsti Bergstø raste mot det hun mener er en «apartheidmur» på Vestbredden.
TÅREGRASS OG SJOKKGRANATER: Israelske soldater hørte ikke på SU-leder, og skøt istedenfor sjokkgranater, gummikuler og tåregass mot demonstrantene.