Sudan angriper Tchad

Kampfly fra Sudan har i dag angrepet opprørsstyrker i nabolandet Tchad. Flere er drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Angrepet ble rettet mot den krigsherjede Darfur-regionen i Vest-Sudan, men flere mennesker på Tchads side av grensa skal være drept. Ifølge militære kilder i Tchad er ti personer døde. FN sier at tallet er lavere.

Deler av befolkningen i Darfur-regionen i Vest-Sudan startet et opprør mot regjeringen i Khartoum i februar i fjor, og regjeringsstyrkene har senere angrepet opprørerne på den sudanske siden av grensen.

Kamphandlingene har drevet flyktninger over grensen til nabolandet Tchad, der FNs høykommissær for flyktninger regner med at så mange som 90 000 mennesker har et akutt matbehov. For å bidra til å avhjelpe krisen skal Norges Røde Kors søndag sende 22 M6 lastebiler fra Gardermoen til Tchad. Lastebilene skal brukes til å frakte ut mat og medisiner til flyktninger fra Sudan.

Lastebilene fraktes med verdens største transportfly, en russisk Antonov-maskin. Kjøretøyene var torsdag på vei fra Tønsberg, og første pulje på 10-12 biler skal sendes fra Gardermoen søndag ettermiddag. Røde Kors har overtatt bilene fra Forsvaret.

(NTB)