- Sudan godkjenner Darfur-styrke

Sudan har i prinsippet godkjent en internasjonal styrke som skal utplasseres i Darfur-regionen, sier FNs generalsekretær Kofi Annan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Sudan har i prinsippet godkjent en internasjonal styrke som skal utplasseres i Darfur-regionen, sier FNs generalsekretær Kofi Annan.

-Styrken som den sudanske regjeringen ser ut til å kunne godta, skal etter planen bestå av soldater både fra FN og Den afrikanske union (AU). Det er oppnådd enighet om at vi burde være i stand til å gå videre med dette, forutsatt at vi får klargjort spørsmålet om styrkens størrelse, sa Annan torsdag.

Soldatene skal, så langt det lar seg gjøre, hentes fra afrikanske land, ifølge Annan. FNs oppgave er blant annet å bidra med ledere til styrken.

Også andre deltakere under samtalene om Darfur ved hovedkvarteret til AU i Etiopias hovedstad Addis Abeba sier det er blitt gjort viktige framskritt i diskusjonene om de internasjonale soldatene i området. Den sudanske regjeringen har tidligere avvist alle forslag om å sende FN-soldater til den krigsherjede regionen, men ser nå ut til å forandre mening.

Sudans FN-ambassadør Abdalmahmood Abdalhaleen Mohamad sier regjeringen og FN fortsatt er uenige om hvor stor den internasjonale styrken bør være.

(NTB)

-Sudan har i prinsippet godkjent en internasjonal styrke: FNs generalsekretær Kofi Annan fotografert etter åpningen av det femte afrikanske utviklingsforumet i Etiopias hovedstad Addis Abeba torsdag. Foto: AP
-Sudan har i prinsippet godkjent en internasjonal styrke: FNs generalsekretær Kofi Annan fotografert etter åpningen av det femte afrikanske utviklingsforumet i Etiopias hovedstad Addis Abeba torsdag. Foto: AP Vis mer