Sudan hevder å ha drept over 400 i Heglig

I kampene om det oljerike området de siste dagene.

ANGREP: Her holder Sør-Sudans SPLA-soldater sine våpen høyt på en militærbase i Benitu i går. Foto: REUTERS/Goran Tomasevic/NTBScanpix
ANGREP: Her holder Sør-Sudans SPLA-soldater sine våpen høyt på en militærbase i Benitu i går. Foto: REUTERS/Goran Tomasevic/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(NTB/Dagbladet): Opplysningen kommer fra en av rådgiverne til president Omar al-Bashir, men lar seg ikke bekrefte fra annet hold da utenlandske journalister nektes adgang til området.

Hvor mange sudanske regjeringssoldater som er drept i kampene, er ikke opplyst fra offisielt hold i Khartoum.

Press fra USA Kampene mellom nord og sør begynte igjen i går etter at Sør-Sudan før helga gikk med på å trekke sine styrker ut av Heglig, etter press fra USA. Tilbaketrekkingen var fullført lørdag.

Talsmenn for Sør-Sudans militær sier at det både var luft- og bakkeangrep, ifølge BBC.

De skriver at satelittbilder av Heglig-området viser store ødeleggelser etter Sørsudanske styrker rykket inn i Heglig, et strageisk vikitg område som gir sårt trengte oljeinntekter til Sudan, for ti dager siden. Løsrivelsen Den sørsudanske regjeringshæren hevder å ha mistet bare 19 soldater under kampene i Heglig, mens 240 sudanske regjeringssoldater ble drept.

Da Sør-Sudan løsrev seg fra sin storebror i nord, tok landet med seg tre firedeler av de dyrebare oljeressursene. Bare Heglig og noen få andre installasjoner ble igjen i nord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer