Sudan og Sør-Sudan lover fred

Begge landene ga et høytidelig løfte om å respektere en resolusjon vedtatt av FN.

VIL HA FRED: Sudan og Sør-Sudan ønsker fred. Landene har nå gitt et høytidelig løfte om å respektere en resolusjon FN vedtok på onsdag. Her er Deng Alor Kuol, Sør-Sudans utenriksminister som taler til media etter resolusjonen ble vedtatt. Foto: LUKAS JACKSON / REUTERS / SCANPIX
VIL HA FRED: Sudan og Sør-Sudan ønsker fred. Landene har nå gitt et høytidelig løfte om å respektere en resolusjon FN vedtok på onsdag. Her er Deng Alor Kuol, Sør-Sudans utenriksminister som taler til media etter resolusjonen ble vedtatt. Foto: LUKAS JACKSON / REUTERS / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Både Sør-Sudan og Sudan lover at de vil ha fred og at de vil respektere resolusjoner fra FN og Den afrikanske union (AU).

Den sørsudanske ministeren Deng Alor Kuol ga et høytidelig løfte om å respektere en resolusjon som onsdag ble vedtatt av FNs sikkerhetsråd som krever slutt på fiendtlighetene mellom de to statene.

En talsmann for Sudans regjering, Al-Obeid Meruh, sa på sin side at Sudan søker fred og håper at Sør-Sudan svarer positivt på resolusjonene til FN og AU.

Reaksjonene var svar på at FNs sikkerhetsråd onsdag enstemming vedtok en resolusjon som truer med sanksjoner om ikke de to landene innstiller fiendtlighetene innen 48 timer.

Russland og Kina med Med både Russland og Kina på laget ga de 15 medlemmene av rådet klar støtte til AUs innsats for å få slutt på grensekonflikten og få i gang fredsforhandlinger.

Russland og Kina har begge vært svært skeptiske til trusler om sanksjoner i resolusjonen som er skrevet av USA, men bestemte seg til slutt for å bli med.

Kina, som har sterke handelsbånd til begge land og er viktigste kunde for olje fra Sudan, følte seg til slutt presset av AUs utvetydige appell om fred, selv om de fortsatt tviler på nytten av sanksjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer