SAMTALER: Sudans president Omar al-Bashir og hans sørsudanske rival Salva Kiir (bildet) ankom Etiopias hovedstad Addis Abeba fredag, dagen etter at Sør-Sudan beskyldte Sudan for å ha gått til både luft- og bakkeangrep mot mål inne i Sør-Sudan. Foto: Espen Røst / Dagbladet
SAMTALER: Sudans president Omar al-Bashir og hans sørsudanske rival Salva Kiir (bildet) ankom Etiopias hovedstad Addis Abeba fredag, dagen etter at Sør-Sudan beskyldte Sudan for å ha gått til både luft- og bakkeangrep mot mål inne i Sør-Sudan. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer

Sudan og Sør-Sudan skal snakke om penger, olje - og fred

Møtes til fredssamtaler i Etiopia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Presidentene i Sudan og Sør-Sudan møtes i Etiopia for å diskutere blant annet økonomi og olje, temaer som har brakt dem på randen av krig.

Sudans president Omar al-Bashir og hans sørsudanske rival Salva Kiir ankom Etiopias hovedstad Addis Abeba fredag, dagen etter at Sør-Sudan beskyldte Sudan for å ha gått til både luft- og bakkeangrep mot mål inne i Sør-Sudan.

- Begge lederne har kommet og de er i ferd med å gå i møte, opplyser en talsmann for den etiopiske regjeringen fredag ettermiddag.

Møtet er det hittil siste i rekken av flere som Den afrikanske union (AU) har lagt til rette for.

Sør-Sudan rev seg løs fra Sudan og fikk sin selvstendighet i juli 2011, etter flere års borgerkrig. Men krangel om blant annet rettigheter til oljefelt og til oljerørledninger, har ført til en svært spent situasjon mellom de to landene.

Det har vært flere konfrontasjoner langs grensen, og Sør-Sudan har flere ganger beskyldt sudanske regjeringsstyrker for å angripe sør. Det har Sudan på sin side avvist og hevdet at det er opprørsgrupper som står bak angrepene.

(NTB)

KRIG: Sudans president Omar al-Bashir har nå gått med på å snakke med Sør-Sudan, etter harde kamper den siste tida. Foto: AFP / NTB Scanpix
KRIG: Sudans president Omar al-Bashir har nå gått med på å snakke med Sør-Sudan, etter harde kamper den siste tida. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer