UTE PÅ REISE: Sudans president Omar al-Bashir ankom søndag flyplassen i Doha for å delta på toppmøtet i Den arabiske liga. Foto: REUTERS/Osama Faisal/SCANPIX
UTE PÅ REISE: Sudans president Omar al-Bashir ankom søndag flyplassen i Doha for å delta på toppmøtet i Den arabiske liga. Foto: REUTERS/Osama Faisal/SCANPIX Vis mer

Sudans president får arabisk støtte

Reiser fritt tross krigsforbryter-tiltale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Doha (NTB-AFP-DPA): Sudans president Omar al-Bashir oppfordrer arabiske ledere til å ta sterkt avstand fra arrestordren mot ham.

Sudans president ble for få uker siden krevd utlevert av Den internasjonale straffedomstolen i Haag (ICC), som har tiltalt ham for krigsforbrytelser i Darfur. Saken har vakt raseri i Khartoum, og flere arabiske land har også reagert sterkt mot tiltalen.

Mandag mottok Bashir flere støtteerklæringer da han deltok på toppmøtet til Den arabiske liga i Doha.

- Vi setter pris på støtten fra dere og håper den vil føre til klare og tydelige avgjørelser om å forkaste beslutningen, sa Bashir om ICCs arrestordre.

Syrias president Bashar al-Assad var blant dem som oppfordret sine kolleger i Den arabiske liga til å støtte Sudans krigsforbrytertiltalte president.

- Vår oppgave i dag er å kategorisk avvise arrestordren og å uttrykke ubetinget støtte til Sudan, sa Assad.

- Det som skjer med Sudan nå, er nok et kapittel i forsøket på å svekke araberne og et nytt steg i retning av å splitte Sudan, sa den syriske presidenten.

Svikter araberne Sudan, vil historien holde dem ansvarlig, fortsatte han.

Han gjorde det også klart at «det som er kjent som internasjonal legitimitet ikke er hevet over nasjonal legitimitet». (©NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer