Sudans president skal arresteres

- De kan spise arrestordren, sier Oman al-Bashir.

ØNSKES ARRESTERT:  Sudans president Omar al-Bashir er den første sittende presidenten som har fått utstedt en arrestordre på seg av den internasjonale straffedomstolen i Haag. Foto: Abd Raouf/Ap/Scanpix
ØNSKES ARRESTERT: Sudans president Omar al-Bashir er den første sittende presidenten som har fått utstedt en arrestordre på seg av den internasjonale straffedomstolen i Haag. Foto: Abd Raouf/Ap/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den internasjonale straffedomstolen i Haag utsteder nå arrestordre på Sudans sittende president, Omar al-Bashir, melder BBC.

Sudans president er mistenkt for å ha begått krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskene i Darfur, melder The International Criminal Court på sin hjemmeside.

Tiltalen mot Oman al-Bashir omfatter totalt sju punkter: Fem for forbrytelser mot menneskeheten og to for krigsforbrytelser, skriver NTB.

President al-Bashir benekter at han har stått bak krigsforbrytelser, og har tidligere sagt at en arrestordre vil ha «ingen verdi».

- De kan spise denBashir selv kommenterte utsiktene til å få en arrestordre på nakken da han talte på et møte med tilhengere i Nord-Sudan tirsdag.

- De kan spise den, sa han, og kalte arrestordren en del av en vestlig konspirasjon.

Rapporter fra Sudans hovedstad, Khartoum, sier at stemingen nå er spent. Folk frykter bråk.

FN anslår at rundt 300.000 mennesker har dødd og millioner av sudanesere har måttet flykte i løpet av de seks årene konflikten har pågått.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer