Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sudbø løy om utdannelsen

Hadde ikke fullført spesialist-utdanningen sin da han ble ansatt 1. novermber i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Forsker Jon Sudbø som forfalsket sin kreftforskning, løy også om sin utdannelse da han ble ansatt på Rikshospitalet - Radiumhospitalet 1. november i fjor.

Dette kommer frem i granskingen av forskerskandalen.

Stillingen forutsetter spesialistgodkjenning, og Sudbø opplyste at han hadde fullført denne utdannelsen. Ved gjennomgang av papirer, har komitéen funnet ut at deler av utdannelsen til Jon Sudbø mangler. Forutsetningen for tilsettingen var søknad om og godkjenning som spesialist.

Men søknaden ble ikke sendt og spesialistarbeidet ble aldri gjort ferdig.


- Ført bak lyset

- For det første viser dette at han har underslått fakta også knyttet til sin egen kompetanse og vi er ført bak lyset. Det andre er at dette ikke er blitt oppdaget. Dette er et klart brudd på våre retningslinjer, sier Stein Vaaler.

Han kan ikke forklare hvordan noe slikt kan ha skjedd.

Sykehuset går nå nøye gjennom legens pasientvirksomhet i en periode på tre måneder der legen hadde selvstendig ansvar for beslutninger om pasientbehandling.

- Antok at det var sendt inn

 ER IKKE SPESIALIST: Skandaleforskeren Jon Sudbø. Foto: SCANPIX
ER IKKE SPESIALIST: Skandaleforskeren Jon Sudbø. Foto: SCANPIX Vis mer

- Hvordan dette kunne skje er et godt spørsmål, det er det mange av oss som sliter med nå. Men ansvaret ligger hos sykehusledelsen. Det ble antatt at papirene var sendt inn, sier strategidirektør Stein Vaaler til Dagbladet.no.

Det Sudbø mangler er praksis innen hematologi.

- Han er autorisert tannlege og lege, dette er en mindre del av autorisasjonen og betyr ikke nødvendigvis at han ikke er faglig god nok, sier Vaaler.

Sykehuset går nå nøye gjennom legens pasientvirksomhet i den perioden på tre måneder han har hatt selvstendig ansvar for beslutninger om pasientbehandling.

Se Rikshospitalet- Radiumhospitalets pressemelding.

Sykehuset ble kjent med saken i går.

- Antok at det var sendt inn: Strategidirektør Stein Vaaler sier sykehuset er ført bak lyset.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling