Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sudbø sluttet på dagen

Nå avgjør Statens Helsetilsyn om han får være privatlege.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Jon Sudbø valgte å si opp overlegejobben før han fikk sparken fra Rikshospitalet-Radiumhospitalet. I dag ble det klart at Sudbø slutter på dagen.

Tidligere har han sagt opp forskerstillingen tilknyttet Universitetet i Oslo, og nå er det Statens Helstilsyn som avgjør om Sudbø får lov til å drive privatpraksis som lege eller tannlege. Helsetilsynet overtok den såkalte tilsynssaken for noen dager siden fra fylkeslegen i Oslo og Akershus.

Helsetilsynet ba om å få sakspapirene uten at fylkeslegen kom med en innstilling. Det er en svært uvanlig prosedyre.

- Hele saken er så spesiell at vi fant det tidsbesparende for alle parter å overta saken direkte. Det er Statens Helsetilsyn som tar avgjørelsen uansett, sier avdelingsdirektør Jørgen Holmboe i Helstilsynet til Dagbladet.no.

Holmboe vet ikke når avgjørelsen er klar. Først trenger Helsetilsynet mer informasjon både fra Sudbø selv og andre.

Ingen klager

-Det spesielle er at saken har oppstått på grunn av denne forskningskandalen. Et slikt utgangspunkt for å vurdere om en lege skal beholde autorisasjonen, har vi ikke hatt før. Det har ikke kommet pasientklager på Sudbø for hans utøvende virke som lege, sier Holmboe.

Det er også spesielt at samme mann har utdannelse både som lege og tannlege.

Statens helsetilsyn har tre virkemidler: gi en advarsel, tilbakekalle autorisasjonen eller gi spesielle begrensninger i retten til å drive som lege.

En straffereaksjon kan ankes til Statens helsepersonellnemnd.

SLUTTER: Jon Sudbø kom med en rask tilbakemelding etter å ha vært i møte med ledelsen ved Rikshospitalet-Radiumhospitalet tidligere i uka. Han slutter på dagen.