Sudbø var rådgiver for Pfizer

Jon Sudbø forsket på Celebras krefthemmende virkning, men har ikke opplyst noe om sin øvrige forbindelse til legemiddelgiganten Pfizer som produserer legemiddelet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Medisinsk direktør i Pfizer Norge, Sverre Mæhlum, opplyser at Sudbø har sittet i et rådgivende utvalg for Pfizer, nærmere bestemt en rådgivergruppe rundt et annet av Fizers medikamenter som for øvrig ikke er i salg i Norge. Sudbø har i denne forbindelse deltatt i ett møte i 2003 og ett i 2004.

-  Han fikk et standardhonorar for dette, sier Mæhlum, som ikke ønsker å oppgi størrelsen på honoraret. Administrerende direktør Jonas Einarsson i Radiumhospitalets Forskningsstiftelse kjenner ikke til Sudbøs konsulentoppdrag for Pfizer.

Ukjent

-  Jeg kjenner ikke til at det er kommet inn penger eller avtaler mellom Sudbø og Pfizer utover at Pfizer ha bidratt med 50 000 kroner til et oppstartsmøte samt medikamenter til det store prosjektet som nå er stanset, sier Einarsson.

Alle forskere på Radiumhospitalet må melde inn til Forskningsstiftelsen om de mottar prosjektstøtte, honorarer eller andre inntekter fra den forskningsrelaterte virksomheten.

Innbetalt

Ifølge Sverre Mæhlum har Pfizer på grunnlag av søknad fra Sudbø betalt 50 000 kroner til Radiumhospitalets Forskningsstiftelse. Han bekrefter at pengene skulle brukes til et oppstartmøte for forskningsprosjektet, samt til medikamentet Celebra og placebo eller såkalte narrepiller til studien som nå er stanset. Hensikten var å undersøke hvilken virkning det smertestillende og betennelsesdempende medikamentet Celebra ville ha på pasienter med høy risiko for kreft i munnhulen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer