Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Suede omfavner Norge

Hjemme i England er de fullstendig overkjørt av erkefiendene i Oasis. I Norge derimot er Suede gullgutter og pophelter. Allerede i januar er de tilbake på norsk scene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Norge er blitt vårt nye hjem, utbryter Suede-leder Brett Anderson, som ringer fra studio i London der han og de fire andre Suede-medlemmene spiller inn B-sider til den neste singelen, «Saturday Night».

Han lover loops og mer moderne takter fra bandet.

Anderson kan også fortelle at Suede kommer tilbake til Norge rett over nyttår. Den 25. januar spiller de trolig i Oslo. Hvor er litt avhengig av en viss eiendomskonge.

Anderson fortalte tidligere denne uka at «Coming Up», høstens album fra Suede, har solgt til gull i Norge.

- Vi har hatt en lojal fanbase i Skandinavia hele tida, men nå ser vi ut til å treffe også de bredere lag av folket, konkluderer Anderson.

Da bandet kom på banen i 1992 ble Anderson kjapt hyllet som pop³øyas største stjerne. Siden har alt forandret seg. Mens Suede foreløpig har solgt fattige 161 000 av sitt siste album i hjemlandet, har Oasis passert 3,3 millioner eksemplarer av «(What's the Story) Morning Glory».

- Det har ikke tatt av helt for vår del, men jeg kan ikke si jeg er skuffet av den grunn. Trendene forandrer seg, og dessuten skal man ikke glemme at Suede lå nede i 18 måneder før denne plata. Alle trodde vi var døde.

- Men ingen må tro at vi gjør det dårlig heller. Vi holder tre utsolgte konserter i London før jul, forteller Anderson.