Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sugen på jobb

LILLEHAMMER (Dagbladet): Stortingsrepresentant Hallgeir Langeland er sugen på nestlederjobben i SV. Hans meningsfeller på landsmøtet arbeider under høytrykk for å erstatte Øystein Djupedal med ham. Skjer det, går Kristin Halvorsen av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dragsuget går sannsynligvis også partisekretær Turid Leirvold.

En slik omfattende lederkrise i SV er ingen tjent med. Derfor går det mot at bombemotstanderne må nøye seg med å få inn «sine» kandidater i sentralstyret. De ønsker forbundsleder Per Østvold, historiker Knut Kjeldstadli og Bondelags-rådgiver Aina Edelmann som nye sentralstyremedlemmer i SV.

- Bør gi plass

Deres jobb skal være å passe på at Kristin Halvorsen og Erik Solheim holder seg til trygg SV-politikk.

- Vi arbeider også bevisst og aktivt for å plassere Langeland i partiledelsen, bekrefter landsstyremedlem Bjarte Hetland fra Rogaland.

For Langeland vil det være en bitter pille å svelge dersom han ikke får nestlederjobben. Ettersom han ikke er kandidat til sentralstyret, betyr det at han da blir holdt helt utenfor maktens kjerne i partiet.

Det er allerede klart at valgkomiteens nestlederkandidat, Inge Ryan fra Nord-Trøndelag, er sikret plass i ledelsen uansett. Også partiveteranen Dag Seierstad er spiselig i begge leirer. I dag tidlig presenterer valgkomiteen et første navneutkast foran morgendagens valg.

Hallgeir Langeland og hans meningsfeller, blant dem ur-SVerne Stein Ørnhøi og Berit Ås, arbeider også med å sette sammen en ny lederkabal som kan overta dersom Halvorsen kaster kortene.

Forberedt på krise

- Ingen ønsker at hun skal gå, men vi må være forberedt på det verste, sier Hetland.

I en slik situasjon kan Knut Kjeldstadli være aktuell lederkandidat. Hallgeir Langeland er en selvskreven nestleder, mener bomberabulistene.

Foruten Aina Edelmann og Per Østvold, nevnes navn som Lisbeth Holand og Rune Skarstein som aktuelle sentralstyremedlemmer i en krisesituasjon.

ULEVELIG: Kristin Halvorsen kan ikke leve med en løsning der bomberabulist Hallgeir Langeland blir ny nestleder.