FJERNER VANN: Dagbladet møter Erik Berge fra brannvesenet mens han suger vann ut av kjelleren til en eldre dame på Sola. Foto: TOMAS ALF LARSEN/DAGBLADET
FJERNER VANN: Dagbladet møter Erik Berge fra brannvesenet mens han suger vann ut av kjelleren til en eldre dame på Sola. Foto: TOMAS ALF LARSEN/DAGBLADETVis mer

Suger fra hus til hus

Brannvesenet jobber på spreng for å tømme Rogaland-kjellere for vann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||SOLA(Dagbladet): Norges vassdrags og energidirektorat har varslet fare for 5 års-flom over hele Sør-Norge. Store nedbørsmengder gjør at vassdragene står i fare for å flomme over sine bredder.

I dag ble Finnfast-tunnelen stengt etter at tunnelen flommet over. Rett etterpå tok et jordras med seg deler av jernbanen ved Moi stasjon sør i Rogaland. Tre bolighus ble evakuert, og jernbannen er fortsatt stengt.

Politiet opplyser at tre bolighus har blitt evakuert, og at det ikke skal være fare for flere hus.

Det er ventet at været skal bli bedre over hele Sør-Norge imorgen. Sjekk været her.

- Vannet stiger Dagbladet møter Erik Berge fra brannvesenet mens han suger vann ut av kjelleren til en eldre dame på Sola.

- Vannet siger inn nede i kanten mellom gulvet og veggen i kjelleren, og det kommer inn like fort som vi klarer å pumpe det ut, sier Berge.

Blir sendt fra hus til hus - Vi har vært ute siden tidlig i morges, og kommer nok til å holde på utover kvelden. Vi som er ute her vet lite om hvor mye det er å gjøre, vi blir bare sendt fra hus til hus, sier han videre.

Kjell Einar Ims, også fra brannvesenet sier at de har vært over hele byen og tømt kjellere i dag. Det er ingen spesielle steder som er mer rammet enn andre.

- Det er tragisk at noe slikt kan skje i et såpass nytt hus som dette gang på gang, sier han.

LIKE FORT INN SOM UT: - Vannet siger inn nede i kanten mellom gulvet og veggen i kjelleren, og det kommer inn like fort som vi klarer å pumpe det ut, sier Erik Berge. Foto: TOMAS ALF LARSEN/DAGBLADET
LIKE FORT INN SOM UT: - Vannet siger inn nede i kanten mellom gulvet og veggen i kjelleren, og det kommer inn like fort som vi klarer å pumpe det ut, sier Erik Berge. Foto: TOMAS ALF LARSEN/DAGBLADET Vis mer