- Suharto må stilles for retten

Den innflytelsesrike muslimske lederen Amien Rais krevde torsdag at den nylig avgåtte president Suharto og hele hans familie stilles for retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rais hadde torsdag et møte med Jusuf Habibie, som ble tatt i ed som ny president etter at Suharto hadde kunngjort sin avgang torsdag morgen. Rais fortalte Habibie at han anser hans presidentskap som et overgangsfenomen.

- Jeg sa til ham at jeg ønsker å bli hans utfordrer. Han svarte «ja, vær så snill, jeg har ingen innvendinger», sa Rais etter møtet.

Rais sa også at han trodde det var oppstått en splittelse innen den militære eliten etter Suhartos avgang, selv om forsvarsminister og hærsjef Wiranto lovet støtte til Habibie.

Den nyinnsatte president Habibie talte klokka 14.30 norsk tid i dag. Utnevnelsen av Habibie har utløst nye studentprotester som hevder at den nye presidenten er like ille som den forrige. De krever en president som er valgt av folket.

Habibie planlegger å kunngjøre sin nye regjering natt til fredag norsk tid.

(NTB-AFP-Reuters)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer