Suharto på sykehus

Indonesias tidligere president Suharto er innlagt på sykehus etter et mindre hjerteinfarkt, opplyser staben ved sykehuset der han får behandling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Han hadde et mildt hjerteinfarkt, bekrefter en tjenestemann ved det statlige oljeselskapet Pertamina, som eier sykehuset.

Den 78 år gamle Suharto satt i en rullestol da han ankom sykehuset, der han ble lagt på en båre og fraktet til sykehusets VIP-suite i sjette etasje.

Han ble fulgt av sin eldste datter Siti Hardiyanti Rukmana, med tilnavnet «Tutut», som bar en utgave av Koranen og gråt.

En talsmann for sykehuset og Suhartos advokater opplyste tidligere at den forhenværende presidenten var inne til en rutinemessig helsesjekk som ville ta et par dager.

Sittende president B. J. Habibie har sendt Suharto en stor blomsterbukett med ønske om snarlig bedring, og alle Suhartos seks barn besøkte ham i løpet av tirsdagen. Sykehusets sjette etasje er satt under strengt vakthold, og dørene er låst.

Bare få personer får slippe gjennom kontrollen, blant dem er venner og familiemedlemmer.

Nyheten om Suhartos hjerteinfarkt har ikke gjort utslag på børsen i Indonesia eller påvirket valutaen, rupiah, sier aksjemeklere og valutahandlere. Selv om Suhartos helsetilstand ifølge en utenlandsk mekler fremdeles gjør folk nervøse.

(NTB-Reuters-AFP)