Suhartos yngste sønn dømt til fengsel

Yngste sønn av Indonesias tidligere diktator Suharto, Hutomo «Tommy» Mandala Putra, ble i går dømt til 18 måneders fengsel av landets høyesterett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er en historisk dom da det er første gang noen av Suharto-familiens medlemmer er funnet skyldig i korrupsjon og misligheter. I dette tilfelle i forbindelse med en eiendomshandel.

Ifølge lokale medier kostet den aktuelle eiendomstransaksjonen den indonesiske stat nærmere 100 millioner kroner, skriver NTB.

En lavere domstol frikjente «Tommy» Mandala Putra i oktober 1999, men landets riksadvokat anket saken inn for høyere rettsinstans.

Tommy er fortsatt på frifot, og Suharto-familiens advokater gjorde det klart i går kveld at dommen ville bli anket.

Nekter å møte i retten

Også Tommys far, general Suharto som styrte Indonesia med jernhånd i 32 år, er anklaget for å ha underslått milliarder under sine år ved makten. På grunn av sviktende helse har han til nå nektet å møte i retten.

Dagen før rettssaken mot eks-diktatoren skulle ha begynt, kostet en kraftig bombe 15 mennesker livet ved børsen i Jakarta. President Wahid anklaget Tommy for å ha stått bak, men han benekter ethvert kjennskap til bomben.

Landets nye politisjef hevdet mandag at 27 personer med tilknytning til en separatistgruppe i Aceh-provinsen er pågrepet i forbindelse med bomben, blant dem to regjeringssoldater.