Sukkerfri kake på 75 års dagen

Stjerne fra Tarzan-filmene feiret som verdens eldste sjimpanse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Julius (27) i Dyreparken i Kristiansand er Norges sjimpansekjendis nummer en. Men Julius er en junior både i berømmelse og alder sammenlignet med sin grandonkel Cheetah i California. Tidligere i uka ble den gamle filmkjendisen fra Tarzanfilmene i sort-hvitt feiret som verdens eldste sjimpanse med bløtkake og brus.

De siste årene har 75-åringen hatt diabetes og måtte nøye seg med Cola Diet til den sukkerfrie bursdagskaken. Ellers er den gamle filmkjendisen i fin form, forteller hans gamle trener og husvert Dan Westfall i Palm Springs.

I denne videoen får du se både bursdagsfeiringen og klipp fra en av Cheetahs glansroller med selveste Johnny Weismuller i hovedrollen i «Tarzan i New York» fra 1942.

Cheetah hadde roller i et dusin Tarzan-filmer siden 1934 og rundet av filmkarrieren i en annen genre i 1967 i «Dr. Doolittle» med Rex Harrison i den aller største rollen da.

Cheetah ble født i Liberia i Afrika i 1932.

- Julius i fin form

Apropos vår egen berømte sjimpanse: - Julius er i fin form foran sommersesongen, rapporterer prosjektleder Arne Robstad i Dyreparken i Kristiansand.

- Her regner vi Julius for en voksen mann. 27 sjimpanseår tilsvarer en mannsalder på 45 - 50 år, så kompisen i California må være godt over 100 i en slik omregning, sier Robstad til Dagbladet.no. Han har jobbet tett med Julius i mer enn ti år.

Det er to sjimpansestammer, og Julius og Cheetah kommer fra den samme.

I fjor ble Julius far igjen.

- Han har nå bodd sammen med flere sjimpansehunner i vinter også, men det ser ikke ut som det er noen fødsler på gang med det første, melder Robstad.

Uten sukker Bursdagsmaten var sukkerfri.