Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sukkersyk og nesten blind - uten mat i fem døgn

PORSGRUNN (NTB): En 75 år gammel hjelpetrengende mann fra Brevik var uten mat i fem døgn i jula da tilkjøringsordningen fra Porsgrunn kommune sviktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

75-åringen, som lider av sukkersyke og nesten er blind, bor for seg selv i et hus uten telefon. Uten pårørende i nærheten og med bortreiste naboer tok det fem dager før en venninne oppdaget at mannen var alene og uten mat.

  Soneleder i hjemmehjelptjenesten i Porsgrunn, Roger Eilertsen, sier til Telemarksavisa at han ikke forstår hvordan 75-åringen kan ha falt ut av lista over de som skulle tilkjøres mat i julehelgen.

- Kommunikasjonssvikt

- Det må ha skjedd en kommunikasjonssvikt. Slikt skal ikke skje og nå vil vi gjennomgå rutinene.

 - Vi må finne ut av hva som gikk galt, for å hindre at det skjer igjen, sier Eilertsen.

Juleflesk

I følge Telemarksavisa er mannen en stille og beskjeden ungkar som ikke vil være til bry for noen. Naboene hans var bortreist i julehelga, så han fikk ikke varslet noen. Han overlevde på gamle poteter, fleskeskiver og knekkebrød. Julaften spiste han flesk, mens andre denne kvelden koste seg med den tradisjonelle julekosten i Telemark, som er ribbe.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!