Suksess for Demi

NEW YORK (Dagbladet): Disney-ledelsen trodde ikke på Demi Moores film «G.I. Jane», og våget ikke sette den opp i sommer. I stedet fikk den åpne den amerikanske høstsesongen. Filmen gikk rett til topps - og er der fortsatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En markedsdirektør i Disney sa i vår at Demi Moore spilte strålende i filmen, men at spørreundersøkelser og prøvevisninger fortalte at publikum ikke gadd å se mer av Demi etter tre filmkalkuner på rad. Først stupte «The Scarlet Letter», så sank «The Juror». Til slutt dypdykket «Striptease» til tross for Demis bryster og en lønningspose med 78 millioner kroner.

Berger karrieren?

Men nå ser det altså ut til at Demi Moore har reddet en karriere fra fritt fall.

«G.I. Jane» åpnet med protester fra filmkritikere og kvinnesaksgrupper. Men kinogjengerne går og ser Moores rollefigur, løytnant Jordan O'Neil, bite tenna sammen for å bli en amerikansk marinejeger, en såkalt SEAL, i et voldelig, nedverdigende og umenneskelig treningsprogram.

Regissøren laget to avslutninger på filmen. I den ene dør heltinnen. Den ble liggende igjen på golvet i klipperommet til fordel for en mer klassisk slutt på denne type filmer der heltinnen kjemper seg gjennom motgang til seier.

Lovende høst

«G.I.Jane» ser dessuten ut til å innlede en lovende høst med mer kompliserte filmer, der filmenes historier er mer bearbeidet og mindre opplagte enn i sommerens filmer. Ryktene går om at Jim Camerons «Titanic»-film som ikke ble ferdig til sin planlagte sommerpremiere, er en storfilm som har nytt godt av å bli gjort skikkelig ferdig.

Sommerens suksesser var «Jurassic Park: The Lost World» og «Men in Black», som begge er en rekke spesialeffekter uten en bærende story. Det gir utslag ved at filmene tjener mye penger på kort tid, for så å styrte.

Fiaskoene var framfor alt «Speed 2» om et kapret cruiseskip (norskeid), som ble en økonomisk undervannsbåt, og årets «Batman», som ikke fløy i det hele tatt.