Suksess for nytt vekterselskap

De to vekterne som ble forsøkt ranet på Økern i morges fulgte alle rutiner da ranerne slo til. DnBs nye vekterselskap SES er utstyrt med biler med safer som ikke lar seg åpne av vekterne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Våre rutiner er at ingen av våre transportører har fysisk mulighet til å åpne verdibilene de kjører, det sier avdelinsgleder Roy Gjerde i transportørselskapet Sikkerhet & Etterforskningsentralen (SES) til Dagbladet :på nettet.

Ødelegger utbytte

Safen til verdibilene er utstyrt med en datalås som minst to personer må aktivisere med et elektronisk kort for å få åpnet. Ingen av vekterne har tilgang til dette kortet. Dermed kan ikke vekterne åpne bilen eller safen i bilen.

- Dette sikkerhetssystemet er det mest vanlige i Europa, og det har vist seg å fungere veldig bra, sier Gjerde.

Dersom noe likevel forsøker å åpne bilen eller safen uten autorisert tilgang destrueres verdiene øyeblikkelig. Med systemet blir vekterne en hindring for ranerne i stedet for en mulighet til å komme til pengene.

- Frykter dere at raneren er så desperate at de kan utsette vekterne for brutal vold eller ta dem som gisler dersom de ikke åpner safen?

- Nei, fordi bilene våre er synlig merket med at vekterne ikke har tilgang til bilen, sier Gjerde.

Erfaringen fra Europa er også at ranerne ikke lar sin frustrasjon og vrede gå ut over vekterne, men heller forsvinner fra åstedet når de forstår at pengene ligger trygt forvart i safen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer