Suksess for skatt på nett

En av ti skatteytere som kan levere selvangivelsen over internett eller telefon har gjort det til nå. Ordningen betegnes som en suksess, og nå lover Skattedirektoratet flere muligheter for rettelser på neste års digitale selvangivelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Omlag tre millioner skatteytere har fått den nye ferdigutfylte selvangivelsen i år. Av disse kan omlag halvparten levere forenklet selvangivelse. Det er ca. 10 prosent av disse skatteyterne som har valgt å levere årets selvangivelse over internett og telefon.

46 000 personer har sendt inn årets selvangivelse over internett, mens over 100 000 mennesker har ringt inn ligningen sin til en automatisk telefontjeneste.

Bra tall

- I og med at dette er første året denne tjenesten tilbys mener vi dette er veldig bra tall, sier rådgiver i Skattedirektoratet Halvard Lade til Dagbladet: på nettet. Han opplyser at direktoratet har fått mange positive tilbakemeldinger til de nye skattetjenestene.

De som leverer selvangivelse over internett eller på telefon letter arbeidet til de ansatte i skatteetaten. I stedet for bunker med papir, sendes ligningen til det lokale ligningskontoret som en datafil.

Leverer tidlig

- Det er sikrere også, forsikrer Lade, i og med at skatteyteren selv kontrollerer at tallene han eller hun sender fra seg er riktige.

Den ferdig utfylte selvangivelsen har også ført til at mange skattebetalere landet over har levert inn selvangivelsen tidligere enn foregående år. Enkelte ligningskontor har allerede fått inn halvparten av alle selvangivelsene to dager før fristen går ut. Det har ikke vært tilfellet tidligere år, og letter nå arbeidet til skatteetaten betraktelig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer