Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Suksess for Vollebæk i Beograd

Ambassadør William Walker kan fortsette som leder for OSSE-styrken i Kosovo. Utenriksminister Knut Vollebæk fikk i går president Slobodan Milosevic med på å fryse vedtaket om å utvise Walker, under harde forhandlinger i Beograd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er ikke knyttet noen vilkår til denne omgjøringen av utvisningen. Vårt mandat i Kosovo er for ett år, og Walker blir så lenge mandatet står ved lag, sa Vollebæk på en pressekonferanse i Beograd fredag.

- Nå må vi komme videre og ikke bli stående på stedet hvil, sier en offensiv Vollebæk på telefon til NTB fra fjellene i Kosovo. Noen minutter tidligere hadde han Russlands utenriksminister Igor Ivanov på tråden.

- Det vil bli et møte på utenriksministernivå i kontaktgruppen for det tidligere Jugoslavia i neste uke, og det er et utbredt ønske at OSSE-formannen deltar, sier Vollebæk på satellittelefon til NTB.

Han hadde også hatt kontakt med sin britiske kollega Robin Cook, som også ønsker at Vollebæk deltar på neste ukes kontaktgruppemøte i London eller Paris.

Arbours situasjon

Vollebæk tok også opp spørsmålet om å tillate representanter for krigsforbryterdomstolen for det tidligere Jugoslavia å komme inn i Kosovo for å granse den angivelige massakren i Racak for en uke siden.

Dette spørsmålet ble ikke løst, men ifølge Vollebæk ble det gjort en viss fremgang under den tre timer lange samtalen med Milosevic.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling