Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Suksess i undertøy

NEW YORK (Dagbladet): Kirstie Alley (42) har suksess med sin nye TV-serie «Veronica's Closet», som sikkert blir å se på norske skjermer etter hvert. I serien spiller hun en vellykket undertøysfabrikant som sliter med vekta og en utro ektemann. - Jeg trives best sånn litt på kanten, sier hun til New York Times.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Suksessen kommer fire år etter at «Cheers» ble nedlagt. Det var denne serien som gjorde Alley til stjerne etter en lang karriere med like mange bølgedaler som bølgetopper.

Men i høst har hun en sesong som mange skuespillere bare kan drømme om. Før seriepremieren med «Veronica's Closet» var Alley tilbakeholden og takket nei til intervjuer. Etter at kritikerne har rost serien, selv om noen synes den er litt smakløs, har hun stilt opp. Seinere i høst har hun hovedrollen i Woody Allens nye film «Deconstruction Harry» og i en romantisk komedie med Tim Allen om et velstående par på flukt fra skattevesenet.

Travolta

Til neste år skal hun spille den kvinnelige hovedrollen i en film med John Travolta. I likhet med ham er Allen medlem av den omstridte scientologi-kirken. Nå som hun tjener store penger, bruker hun en del av disse til å bygge misjonsstasjoner for kirken rundt om i verden.

- Den hadde svaret på mange av de spørsmålene jeg stilte meg selv, sier hun.

Kirstie Alley stiller også opp som talskvinne for organisasjonen Narconon, som arbeider med å rehabilitere stoffmisbrukere.

Hun var selv kokainmisbruker da hun kom til Los Angeles. Hun sluttet ved universitetet i Kansas City, begynte som hjeminnredningskonsulent, og henfalt til kokainmisbruk. Hun flyttet til Los Angeles for å få behandling i Narconon. Behandlingen var vellykket, og etter hvert begynte hun som skuespiller.

Roligere

Suksessen og anerkjennelsen har gjort Kirstie Alley roligere og mindre krevende enn ryktet vil ha det til at hun var de seks årene hun spilte i «Cheers». Men kollegene forteller stadig til amerikanske medier at Kirstie er ei urokråke som kan få seg til å si og gjøre de mest utrolige tingene på et filmsett.

- Hun er høyt oppe stort sett hele tida - i ordets beste forstand, sier Marta Kaufmann som er en av produsentene av «Veronica's Closet» til New York Times.

Av en annen produsent roses hun opp i skyene for sin vilje til å gjøre «mange ting som andre skuespillere ville ha rygget tilbake for».

Alley er fullt villig til å gå på ræva på en måte som får henne til å virke latterlig, og til å spille en usikker, sårbar rolle, slik hun gjør i «Veronica's Closet».

- Du vet, det jeg er aller flinkest til, er å spille en kvinne som er påvirket av det som finnes der ute, på kanten av det som passer seg. Jeg håper Veronica får sjansen til å gjøre det, sier hun.