Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Suksess med forbehold

The Fugees, ræppgruppa fra New Jersey som nettopp har entret toppen av amerikanske lister, er skeptisk til effekten av suksessen. Et stort salg betyr ikke automatisk respekt på hjemmebane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Førsteplass på Billboardlista er en allmenn anerkjennelse, men det betyr også at vi kan miste kontakten med gata, sier Lauryn Hill.

Hun er ganske alene som kvinnelig ræpper og tekstforfatter.

Upop i bransjen

- Jeg er upopulær i bransjen fordi jeg sier akkurat hva jeg mener.

En del andre jenter spiller med på de patriarkalske holdningene. De tror det er det rette, sier hun.

Lauryn skriver alle tekstene sine selv, og hun pynter lite på sannheten hun forteller. Hun er heller ikke særlig redd.

Selvtillit

- Jeg tror på meg selv som person, og jeg ser flott ut. Det er ingen grunn for meg til å la meg styre av menns regler, sier hun med overbevisning.

Lauryn bruker denne selvtilliten til mer enn bare å synge. Hun tar universitetsfag, og hun har vært med i spillefilmer, blant annet «Sister Act II» med Whoopi Goldberg.

Bandet driver også «Refugee Project», et tiltak for unger i urbane strøk. Engasjementet for andre er en viktig beveggrunn for The Fugees. - Det er så mange som starter med musikk av ren og skjær forfengelighet. Vi vil hjelpe og si noe med musikken vår.

Dagbladet ga Fugees en god anmeldelse da de var i Oslo.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media