Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Suksessartister støtter Trine

Trine Rein får støtte fra flere norske artister etter at hun i Dagbladet i går kritiserte mange norske artister for å være «sjuskete og late». - Av respekt for publikum bør man se skikkelig ut, sier D.D.E-vokalist Bjarne Brøndbo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Trine Rein har rett når hun sier at noen norske artister lager musikk for å tekkes kritikere og hverandre. Jeg har stor respekt for Trine Rein og hennes glassklare image. Det er en selvfølge at du pynter deg når du skal på scenen. Vi har tross alt invitert folk. Av respekt for publikum bør man se skikkelig ut.

- Jeg må likevel innrømme at jeg tror det ligger opptil flere bilder av meg i Dagbladets arkiver hvor jeg ikke har sminke på, sier Bjarne Brøndbo humoristisk.

Hard jobbing

Trønderne i suksessorkesteret D.D.E er på Reins parti også når det gjelder innsatsen hos norske artister.

- Er D.D.E en gjeng med suksess-latsabber?

- Som mange andre artister har vi jobbet voldsomt målbevisst for å nå dit vi er i dag. Vi sammenlikner oss med toppidrettsutøvere, du må være på topp hver kveld. I denne bransjen nytter det ikke å ha en dårlig dag og så skulle ta igjen for det neste kveld, sier Brøndbo.

Mette satser

Også popjenta Mette Hartmann, som har hevdet seg i både Norge og Japan, har forståelse for Trine Reins synspunkter.

- Det er mange norske artister som ikke satser nok, der er jeg helt enig med Trine Rein. Men dette gjelder også plateselskapene i Norge.

- Jeg tror folk er redde for hverandre i musikkbransjen, og redde for hva andre mener. Folk som ikke selger, men som heller ikke prøver alt, burde ikke klage, sier Mette Hartmann på telefon fra London.

- Hvor mye satser du?

- Jeg satser alt. Nå er jeg i London og snakker med folk. Hvis det ikke går her, drar jeg videre til USA. Da skal ingen si at jeg ikke har prøvd.

Nekter TV-reklame

Unni Wilhelmsen som debuterte i år med «To Whom It May Concerne», er derimot mer skeptisk til Trine Reins bastante uttalelser.

- Hun har hatt flaks som tilfeldigvis liker å holde på med den musikken folk vil ha. Det er ikke alle som har hatt mange folk til å skrive låter for seg og vært like heldige som henne, sier Unni Wilhelmsen, som er fornøyd med sitt debutsalg på 11 000 CD-plater.

- Det er likevel viktig med en gjennomtenkt framtreden. Publikum forventer noe spesielt fra en artist. Selv synes jeg det er kult når mine favorittartister ser spesielle ut.

Ikke underholdning

- Hva med den påståtte latskapen?

- Hvis Trine Rein mener at latskap er å ha et privatliv, så er jeg uenig med henne. Hun må gjerne mene at folk skal legge seg tidlig og gjøre alt riktig. Men å være artist er å være arrogant og upåvirket av det andre holder på med.

- Trine Rein er dyktig, hun er en popstjerne som ser på seg selv som en underholdningsartist. Jeg ser ikke på meg selv og det jeg holder på med som underholdning. Jeg er like mye en låtskriver som artist, sier Unni Wilhelmsen, som sa nei til å bli TV-annonsert da hun ga ut albumet sitt i vår.

Tåpelig

Gitaristen Marius Müller, som for tida holder på å lage en ny CD, gidder ikke å bry seg så mye om Trine Reins utspill.

- Min umiddelbare reaksjon er at dette gidder jeg ikke høre på, det er en tåpelig uttalelse, sier Müller.

Les gårsdagens oppslag.