Suksessduo jakter nytt milliardmarked

Investorer og ansatte har satset 150 millioner kroner på IT-sikkerhetsselskapet Jazz Networks.

På jakt: Hani Mustafa, konsernsjef i Jazz Networks, og investor og styreleder Fredrik Halvorsen. Foto: Iván Kverme
På jakt: Hani Mustafa, konsernsjef i Jazz Networks, og investor og styreleder Fredrik Halvorsen. Foto: Iván KvermeVis mer

(Finansavisen.no): Fredrik Halvorsen og Odd Johnny «OJ» Winge er for alvor i gang med å bygge opp ny IT-suksess.

Tre og et halvt år etter at de solgte Acano til Cisco for seks milliarder kroner, satser duoen på IT-sikkerhet med en stor investering i Jazz Networks gjennom investeringsselskapet Ubon Partners, skriver Finansavisen.

De beste hodene

Mens Winge er i ferd med å avslutte plikttiden i Acano, har Halvorsen brukt tiden tiden på å starte Jazz Networks sammen med Hani Mustafa, som har rollen som konsernsjef. Hani har en faglig tung bakgrunn fra IT-sikkerhetsbransjen, og som gründer i flere selskaper.

- Nå bruker jeg omtrent all min tid her, det er vel kanskje litt mer enn Hani setter pris på, sier Halvorsen til avisen.

Så langt er det blitt investert cirka 150 millioner kroner i Jazz Networks. Alle ansatte får delta på eiersiden, men Ubon drar det tyngste lasset med tanke på kapitaltilførsel.

- IT-sikkerhet handler om å hente de beste hodene, da må du ha finansieringen i orden, sier Halvorsen, og fortsetter:

- Google og de andre IT-gigantene er hele tiden ute etter de samme talentene som vi er ute etter, sier han til avisen.

IT-sikkerhetsmarkedet fanger bredt, men Jazz Networks har siktet seg inn på å avdekke og forebygge trusler internt samt hindre tap av data og gjenskape tapt data.

Av de 130 ansatte i selskapet jobber nærmere hundre operativt med IT-sikkerhet. To tredjedeler er lokalisert i London og mange av de ansatte kommer fra prestisjeuniversitetene Oxford og Cambridge.

- Er det viktig å få med de ansatte på eiersiden?

- Vi har en fordel av at vi har lykkes med noen salg tidligere. Da vi solgte Acano, var det 80 personer som endte opp som dollarmillionærer, så for dyktige matematikere, fysikere og eksperter på big data som er villige til å ta risiko bør vi være et attraktivt sted å jobbe, sier Halvorsen til Finansavisen.

Halvorsen selv vil ikke si hvor stor eierandel Ubon Partners har sikret seg.

- Nei, det har vi ikke gått ut med, sier han.

Andre økonominyheter:
- Klart lavere risiko for et «-fall utfor stupet»
Riggveddemål «gone wrong»