SUKSESSGRÜNDER: Roar Tessem starter opp et nytt rendyrket, letebasert oljeselskap. Foto: curraheeshutter / Shutterstock / NTB scanpix.
SUKSESSGRÜNDER: Roar Tessem starter opp et nytt rendyrket, letebasert oljeselskap. Foto: curraheeshutter / Shutterstock / NTB scanpix.Vis mer

Suksessgründer starter nytt oljeselskap

Roar Tessem jakter 850 millioner kroner.

(Finansavisen): Siden oppstart tidligere i år har selskapet Source Energy hentet såkornkapital fra primært norske investorer, rundt 40 millioner kroner, hvor styret og de ansatte deltok med 13 av disse millionene, skriver Finansavisen.

Det nye selskapet skal være et rent letebasert oljeselskap og Roar Tessem har allerede fått med seg flere sterke navn. Geologen Bjørn Martinsen, en nestor i norsk oljeindustri, og tidligere leder i MOL Norge, Lars Thorrud, er i full gang i selskapets kontorer på Tjuvholmen i Oslo.

- Hele vår forretningsplan har en horisont på fire til fem år, og krever rundt 80 millioner dollar. Skal vi være fullfinansierte i fire til fem år ønsker vi at noen kommiterer 80 til 100 millioner dollar, som vi benytter som en kredittfasilitet ved behov, sier Tessem til Finansavisen.

Tessem tror det er store muligheter for å finne mer olje på norsk sokkel, og ledelsen i Source skal denne uken i forhandlingsmøter med myndighetene. Dette er fast prosedyre for aktører som har søkt om lisenser i den årlige «Tildeling i Forhåndsdefinerte Områder», TFO 2018. Dette er oljelisenser som tidligere har vært utdelt og levert tilbake av andre aktører, men som deles ut på nytt igjen i etterkant av blant annet den teknologiske utviklingen og nye ideèr.

- Med nye ideèr og gode data kan man tolke frem mye god prospektivitet. Har man et godt prospektivt område har man et område med mye olje og gass som man senere kan bygge ut, sier han til avisen.

Andre økonominyheter:

Brukte 2000-3000 timer på søknaden
River pengemaskin - satser 15 milliarder