Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Suksessinvestor satser på norsk pengemaskin

Neptune Software leverer kanon-marginer år etter år. Nå prises selskapet til 90 millioner kroner etter at en svensk teknologiinvestor har sikret seg 17 prosent av aksjene.

 Skal ut i verden:  F.v.: Ole-Andre Haugen og Andreas Sulejewski i Neptune Software. Foto: Iván Kverme/FA
Skal ut i verden: F.v.: Ole-Andre Haugen og Andreas Sulejewski i Neptune Software. Foto: Iván Kverme/FA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): En resultatmargin på 47,6 prosent og 40,1 prosent i henholdsvis 2015 og 2014, viser resultatregnskapet til det norske programvareselskapet Neptune Software, ifølge Finansavisen.

Omsetningen er riktignok ikke høyere enn 16,4 millioner kroner, selv etter en topplinjevekst på 45 prosent i fjor, men kanonmarginene og utsiktene fremover er med på å verdsette selskapet til 90 millioner kroner.

Det er emisjonen rettet mot den kjente svenske IT-investoren og gründeren Lars Appelstål som legger grunnlaget for verdsettelsen. Appelstål solgte i 2014 Readsoft til Lexmark for 1,75 milliarder svenske kroner, der han var både hovedaksjonær og gründer.

Nå har den svenske investoren sikret seg en eierandel på 17 prosent i Neptune Software, etter at han gikk inn med rundt 15 millioner kroner. Appelstål, som i tillegg er inne på eiersiden i flere svenske IT-selskaper i vekstfasen, skal sitte i Neptune-styret for å løfte selskapet ut i verden, skriver Finansavisen.

Milliardmarked På kontoret i Stortingsgata i Oslo sentrum sitter åtte av selskapets 25 ansatte, inkludert to av gründerne; Ole-André Haugen og Andreas Sulejewski. Resten er på plass i amerikanske Palo Alto, Tyskland, Storbritannia, Kina og Østerrike.

- Det er en kjempefordel for oss å få med en investor som Appelstål. Han har kompetanse, kunnskap og et nettverk som betyr utrolig mye, sier Haugen, som har ledet Neptune Software de seneste årene, til Finansavisen.

Kapitalen som er hentet inn fra Applestål skal blant annet brukes til markedsføringsaktiviteter i Norden, USA samt noen utvalgte land i Europa som Tyskland, Østerrike og Sveits (DACH-landene).

- I Norge er det mellom 150 og 300 SAP-kunder, mens i DACH ligger antallet SAP-bedrifter et sted mellom 15.000 og 20.000, og i USA er antallet omtrent på samme nivå. Vi snakker da om et milliardmarked, sier Haugen til Finansavisen. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media