Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Suksessordfører kan bli ny statsråd: - Har ikke fått noen telefon fra Erna

Men Terje Søviknes (Frp) sier han holder døren åpen.

AKTUELL?: Terje Søviknes (Frp) har nylig gjort et brakvalg i Os kommune, og blir ordfører i kommunen for femte gang på rad. Nå kan han være aktuell som ny statsråd.  Foto: Tor Erik H. Mathiesen
AKTUELL?: Terje Søviknes (Frp) har nylig gjort et brakvalg i Os kommune, og blir ordfører i kommunen for femte gang på rad. Nå kan han være aktuell som ny statsråd. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Os-ordføreren - som etter høstens valg ble gjenvalgt som ordfører i kommunen for femte gang - er ett av navnene som skal være aktuelle for en plass i regjeringen i løpet av høsten. Det skriver Dagens Næringsliv, som også nevner nåværende Oslo-ordfører Fabian Stang (H) som en mulig ny minister. 

Frp-ordføreren selv har et avslappet forhold til ryktene:

- Helt generelt ville det være rart hvis en regjering ikke evaluerte seg selv. Enhver regjering vi har sett gjennom historien har hatt skifte av statsråder, og to år er kanskje et naturlig tidspunkt for et slikt skifte, men jeg har ikke noe behov for å gå inn i spekulasjoner om det, sier han.

- Hva tenker du om at ditt eget navn nevnes?

- Jeg har vent meg til at man aldri skal stenge noen dører i politikken, men har ikke fått noen telefon fra Erna, sier han.

- Erna sin jobb Kilder i regjeringen og regjeringspartiene har opplyst til Dagbladet at både kulturminister Torhild Widvey (H) og klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) kan være aktuelle for utskifting. Fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H) sitter dessuten på oppsigelse, da hun i 2017 skal ta over jobben som Fylkesmann i Troms. Justisminister Anders Anundsen (Frp) og arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) kan dessuten være aktuelle for nye roller i regjeringen.  

Søviknes sier han ikke har tenkt på hvilke utskiftinger som bør gjøres: 

- Det er Erna sin jobb å bruke krefter på å tenke på dette, så skal jeg bruke krefter på å tenke på min jobb, sier han. 
Han leder kommunalpolitisk utvalg i partiet, og mener Frp på mobilisere fram mot neste stortingsvalg. Da har Søviknes en viktig jobb med å styrke grasrota i partiet.

Malurt
Med 9,5 prosent oppslutning nasjonalt, er årets valg det svakeste for  Fremskrittspartiet siden 1991. Med unntak av Finnmark, går partiet tilbake i alle landets fylker sammenlignet med kommunevalget i 2011, som også var et dårlig valg for partiet. 

- Vi har en jobb å gjøre for å bygge organisasjonen videre fra grasrota, spesielt i byene, hvor vi er dårlige. Vi må dessuten synliggjøre vår sosiale profil, og makte å tiltrekke oss flere kvinnelige velgere, sier Søviknes.
 
Han beskriver det nasjonale valgresultatet som «malurt i begeret» på valgnatten, og mener årsaken blant annet er et mediebilde som har vært sterkt preget av flyktningkrisen til fordel for lokale saker.

Terje Søviknes forsvant ut av rikspolitikken etter en sex-skandale i 2001, men gjorde i 2014 comeback i sentralstyret i partiet. Han har vært leder for Frps kommunalpolitiske utvalg siden 2005, og starter nå sin femte periode som ordfører i Os kommune. 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!