Suldal-ordfører avhøres i morgen

Det er ikke tatt ut siktelse mot Suldal-ordfører Andreas Drarvik (64).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det oppsto i ettermiddag full forvirring om hvorvidt det var tatt ut siktelse mot Suldal-ordføreren i etterkant av den angivelige sex-sjikanen.

Drarviks advokat Endre Skjørestad hadde nemlig skrevet i en pressemelding at hans klient var «siktet i en straffesak», skriver TV2 Nettavisen.

Det viste seg å ikke stemme.

- Det er ikke tatt ut noen siktelse i saken, understreker politifullmektig Sverre Hetland ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt overfor Dagbladet.no.

I ettertid har Skjørestad endret ordlyden i pressemeldingen, der Drarvik nå omtales som mistenkt.


Ordføreren skal i politiavhør i forbindelse med sjikanesaken i morgen.

- Ja, vi har avtale med Andreas Drarvik i morgen klokken ni. Han har ikke hatt anledning til å møte før, sier lensmann Bjørn Harding Karlsen til VG Nett.

Anmeldt

Drarvik ble anmeldt av ei Sauda-kvinne i 30-åra etter at hun og flere andre hevder å ha sett ordføreren luske rundt i kvinnens hage natt til lørdag.

Politiet etterforsker saken, og ila ordføreren besøksforbud overfor kvinnen i et halvt år.

Kvinnen hevder at hun i lengre tid har vært utsatt for trusler og trakassering. Blant annet skal huset hennes flere ganger ha blitt tilgriset av slibrige skriblerier. Kvinnen har anmeldt skriblerien flere ganger, og mistenker ordføreren for å stå bak.

På tirsdag ba den avholdte Sp-ordføreren om å bli løst fra sine politiske verv i hjemkommunen inntil saken er avklart. Ønsket ble enstemmig innvilget.

- Misforståelse

Ordføreren medgir at han var i kvinnens hage, men Drarvik nekter for å stå bak noen form for sexsjikane mot kvinnen. 

- Han anser at det beror på en misforståelse når hans besøk ble oppfattet slik at han har noe med «skribleriene» å gjøre, skriver advokat Skjørstad i pressemeldingen.