Suldal-ordføreren hevder sin uskyld

Men besøksforbudet opprettholdes av retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ordføreren i Suldal fastholder overfor politiet at han ikke har gjort noe klanderverdig overfor en 30 år gammel Sauda-kvinne.

Samtidig stadfester tingretten at ordføreren i ett år ikke får besøke kvinnen.

Politiadvokat Tor Arne Reitan i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt opplyser til NTB at den permitterte ordfører Andreas Drarvik (Sp) i sitt politiavhør sist fredag gjentok at han var på kvinnens eiendom fredag uken før, men at han ikke har gjort noe klanderverdig.

Aksepterer forbud

Kvinnen skal gjentatte ganger ha fått slibrige ord skrevet på vinduer og dører i huset hvor hun bor. Da den 64 år gamle politikeren ble observert på hennes eiendom, ble han knyttet til sexsjikanen.

- Jeg skal nå vurdere de forskjellige sidene av denne saken, men noen konklusjoner blir ikke tatt før tidligst etter påske, sier politiadvokat Reitan til NTB.

Haugaland og Sunnhordland politidistrikt har gitt Drarvik ett års besøksforbud på kvinnens eiendom, og nå har Ryfylke tingtrett stadfestet vedtaket. Besøksforbud kan maksimalt gis for ett år, og tingretten har benyttet den maksimale lengde fordi Drarvik selv ikke protesterer mot forbudet.

Den permitterte ordførerens advokat, Endre Skjørestad, er i tvil om det er grunnlag for å gi besøksforbud.

(NTB)