Sulland ba politiet om å avhøre idrettskjendis

Advokat Frode Sulland bekrefter at han ba trippeldrap-etterforskerne avhøre en 35 år gammel tidligere idrettskjendis. Avhøret fant sted i forrige uke, og mannen skal avhøres på nytt i nærmeste framtid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere idrettsstjernen skal ha framsatt påstander om at flere personer i Oslo kjente til trippeldrapet på Sørum før det ble offentlig kjent.

Han skal også ha rettet mistanke mot en navngitt person som han tror kan ha stått bak drapene.

35-åringen hevder at denne personen, som er tilknyttet saken gjennom familie, kjente til drapene før de ble kjent. Eks-idrettsmannen skal også ha hevdet at vedkommende hadde fortalt at han hadde et meget dårlig forhold til en av de drepte.

Advokat Frode Sulland, som forsvarer den siktede Veronica Orderud, bekrefter at han satte politiet på sporet av 35-åringen. Men Sulland ønsker ikke å kommentere hvilken foranledning som gjorde at han varslet politiet.

- Men jeg vil tro at endel andre folk nå bør avhøres i samme forbindelse. Dessuten har jeg forstått det slik at 35-åringen skal inn til nye avhør. Han rakk ikke forklare seg detaljert nok forrige gang, sier Sulland.

I går uttrykte hans forsvarerkollega Cato Schiøtz forbauselse over at politiet nærmest må pådyttes vitner. Schiøtz sa dette i et intervju med NRK.

- Det er svært interessant dersom noen visste om drapene før de ble kjent. Det kan svekke mistanken mot Per Orderud, mener advokat Jarl Borgvin Dørre, som assisterer Schiøtz.

  • Lagmannsretten reduserte i går fengslingsperioden for de siktede til fire uker. I forhørsretten lød kjennelsen på åtte uker. I kjennelsen fra lagmannsretten ønsker man ikke å fravike lovens hovedregel om fire uker.