Sulland eksaminert

Ole Robert Kirkemos vurderinger og mulige informasjoner sto sentralt da advokat Frode Sulland tirsdag måtte gå i vitneboksen for å bli eksaminert av Lars Grønnerøds advokat, Morten Kjensli i Orderudsaken. - Fire skulle drepes

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ole Robert Kirkemo ble sist fredag lagt inn på psykiatrisk avdeling ved Østfold Sentralsykehus i Fredrikstad.

Kirkemo måtte gjennomgå et over to timer langt politiavhør så sent som dagen før han ble innlagt.

Episoden som var bakgrunnen for at Sulland ble stevnet som vitne var at advokaten forrige søndag ble bedt om å komme til Sentrum politistasjon der Ole Robert Kirkemo befant seg, angivelig for å avgi en ny politiforklaring.

- Jeg møtte et menneske preget av angst, redsel og fortvilelse, sa Sulland. Advokaten fikk ikke inntrykk av at Kirkemo satt med noen form for opplysninger eller vurderinger som var relevante for saken.

Etter Sullands mening var det ikke advokathjelp, men psykiatrisk hjelp Kirkemo trengte.

Sulland ga fra vitneboksen uttrykk for at han fant det prinsipielt meget uheldig at en forsvarer i en straffesak ble stevnet som vitne på den måten det hadde skjedd i denne saken.

Ole Robert Kirkemo møtte selv i retten i begynnelsen av forrige uke og gjorde da et inntrykk som var sammenfallende med Frode Sullands forklaring tirsdag.

Sulland ble stevnet fordi Ole Roberts far i retten har sagt at sønnen har kommet med uttalelser som tilsier at han vet noe om Orderud-drapene som han ikke våger å komme frem med.

I Nes herredsrett mente Kirkemo en jugoslavisk mafia sto bak, men nå skal det etter farens opplysninger være ekteparet Orderud.

NTB

EKSAMINERT: Frode Sulland måtte vitne i Orderudsaken i dag.