Sulland går til Høyesterett

Veronica Orderuds hovedforsvarer Frode Sulland ber nå Høyesterett vurdere å gi ham innsyn i de såkalte «180-dokumentene».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Friskere Veronica på bytur i Oslo

Trippeldrapet skal ha blitt varslet til opplysningen 180 en ukes tid før drapene fant sted - av en sint mann som oppga at han ønsket å rydde Anne Orderud Paust av veien. Samtidig ville han ta livet av foreldrene hennes.

Politiet har hemmeligstemplet avhøret av den kvinnelige 180-ansatte, som slo alarm fem dager etter drapene.

- Jeg har bedt Høyesterett vurdere innsyn fordi politiet etter min mening har tolket loven feil ved å henvise til at innsyn kan skade etterforskningen. Politiets lovanvendelse holder ikke, mener Sulland.

I forståelse med Per Orderuds forsvarer Cato Schiøtz forbereder Sulland også en henvendelse til politiet på Romerike om innsyn i de såkalte «attentatdokumentene». Både politiet i Oslo og Statsadvokaten i Oslo har hittil nektet å utlevere dokumentene.

- Jeg regner med nytt avslag. I så fall vil kravet om innsyn bli rettet til forhørsretten på Lillestrøm, sier Frode Sulland.

Anne Orderud Paust og hennes foreldre ble funnet skutt på Sørumsand 23. mai i år. De fire siktede i saken er varetektsfengslet fram til 3. september.