Sulland overrasket over at Kristins bok kommer nå

Veronica Orderuds advokat, Frode Sulland, er overrasket over at Kristin Kirkemo Haukelands bok kommer ut før Høyesterett skal behandle anken hennes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er stikk i strid med hva advokatene hennes har sagt tidligere. Det er tydelig at det er forlaget som styrer bokutgivelsen. Dette blir det sterkeste utslaget av forhåndsprosedyre vi har sett i denne saken, sier Frode Sulland til NTB.

Han har ikke lest boken og vil heller ikke kommentere de sterke utfallene Haukeland kommer med mot søsteren Veronica Orderud. Kristin Kirkemo Haukeland beskriver henne blant annet som en «manipulerende og kynisk kjerring». Hun levner heller ingen tvil om at hun mener Veronica og Per sto bak drapene på Orderud gård.

- Hun har ikke nektet seg noe særlig i den retning tidligere. Disse utfallene er ikke noe nytt. De føyer seg inn i rekken av tidligere uttalelser. Jeg antar at boken sier mer om Kristin Kirkemo Haukeland enn om andre, sier Sulland til NTB.

Også Veronica Orderud har i aviser og fjernsyn fått god anledning til å få sagt hva hun mener, både om søsteren Kristin og om dommen.

- Men det var først etter at saken var avsluttet for hennes del. Det er selvfølgelig en vesentlig forskjell, sier Sulland.