Sult i Nord-Korea

Nordkoreanerne går en vanskelig tid i møte. Etter den tøffeste vinteren på 50 år, er landet fullstendig avhengig av matforsyninger fra utlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det meldte FNs matvareprogram (WFP) mandag. Myndighetenes matdistribusjon hadde allerede i januar brukt opp fjorårets avling, ifølge WFP-representant David Morton. I fjor varte avlingen helt til juni.

Nå kommer maten som bistand fra Sør-Korea - 200 gram per person per dag fram til mai.

Etter det må folk klare seg på alternativ mat, som gammel kål og spiselige planter blandet med korn, mens de venter på årets innhøsting.

Barna lider

WFP-programmet i Nord-Korea har forsynt cirka 8 millioner nordkoreanere med mat siden matkrisen begynte i 1996. 6 millioner av disse er barn mellom 0 og 16 år, ifølge Morton.

- Det er ikke vanskelig å oppdage feilernærte barn, og problemet kan bli enda verre i år, selv om situasjonen er bedret etter årene 1996 og 1997, sa Morton på en pressekonferanse i Beijing mandag.

Han ville ikke anslå hvor mange som er døde på grunn av matkrisen, men han tror tallet er høyt.

WFP har bedt om 810.000 tonn mat fra det internasjonale samfunn for å unngå matkrise i år, men har foreløpig bare mottatt litt over halvparten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer