Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Sult, kulde og røykskader

Ferjepassasjerer forteller om marerittet på dekk og i livbåter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 49 av passasjerene som kom seg ut i livbåter i går før strømbruddet låste fast resten av redningsbåtene på den brannherjede  bilferja «Norman Atlantic», kom ved 08-tiden i dag til havn i italienske Bari.

De ble reddet opp fra livbåtene i Adriaterhavet av det Singapore-registerte skipet «Spirit of Pirues», og flere var åpenlyst forkomne.

- Frost og sult har tæret på, sier en av de bergede til Rai News, som siterer den italienske marinens redningsenter på at de fortsatt er 149 mennesker om bord i ferja ved 09.30-tiden av de 478 som dro ut fra Korfu mer enn et døgn tidligere.

Samtidig ligger bilferja for slep utenfor havnebyen Vlari i Albania, men det er for høye bølger og sterk vind til at den kan tas helt inn til land.

Nedkjøling og bruddskader
Medisinsk personell er i løpet av natt og morgentimer heist nede til passasjerene som fortsatt venter på å bli berget.

- Hypotermi (nedkjøling) er det største problemet. Og det er flere med bruddskader om bord, sier redningspersonell til italienske medier.

Mange har også pusteproblemer etter all røyken som har veltet opp fra underdekk i natt.

Brannen har trolig startet i en av de om lag 200 lastebilene om bord, mange av dem tankbiler med brennbar og eksplosiv last.

En gresk mann er registert omkommet. Han greide ikke å komme seg opp fra sjøen og over i livbåt i går.

Redningen av de over 100 som fortsatt står på dekket i den sterke vinden og røyken, går fortsatt sakte. Det er for høye bølger til at redningsskip kommer inn til havaristen, og helikoptre fra den italienske marinen må heise opp en og en av de som venter.

Av de 478 om bord, var det 268 grekere, 54 tyrkere, 44 italienere, 22 albanere, 18 tyskere, 10 sveitsere, ni franskmenn og noen russere, østerrikere, briter og nederlendere, ifølge Rai.

 FORKOMMEN:  En av ferjepassasjerene som ble plukket opp fra livbåt i natt, blir tatt hånd om ved landgang i Bari i morges. Foto: Filippo Monteforte, AFP/NTB Scanpix.
FORKOMMEN: En av ferjepassasjerene som ble plukket opp fra livbåt i natt, blir tatt hånd om ved landgang i Bari i morges. Foto: Filippo Monteforte, AFP/NTB Scanpix. Vis mer