Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sultan (27) er 2,47 meter

Kåret til verdens høyeste mann.

RUVER: Sultan Kosen (27), her foran Tower Bridge i London, er kåret til verdens høyeste mann. Foto: LEON NEAL/AFP/SCANPIX
RUVER: Sultan Kosen (27), her foran Tower Bridge i London, er kåret til verdens høyeste mann. Foto: LEON NEAL/AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Tyrkiske Sultan Kosen er offisielt kåret til verdens høyeste mann, selv om mye tyder på at han egentlig er nest høyest.

Med sine 2,47 meter på strømpelesten ruver imidlertid den 27 år gamle tyrkeren godt i hjembyen Mardin øst i Tyrkia, og nå håper han også at tittelen som «verdens høyeste» i Guinness' rekordbok skal bringe lykke hos damene.

- Hittil har det vært svært vanskelig å finne en kjæreste. Jeg har aldri hatt en, de var som oftest redde for meg. Nå når jeg er blitt berømt, håper jeg også å få møte mange jenter. Jeg skulle gjerne ha giftet meg, sier Kosen.

27-åringen kan takke en svulstrelatert skade på hypofysen for sin enorme høyde og sine gigantiske føtter og hender, som måler henholdsvis 36,5 og 27,5 centimeter. Han kan derfor glemme å finne noe som passer i sko- og klesbutikker.

Svulsten ble fjernet i 2008, og legene regner derfor med at Kosen, som trenger krykker for å stå oppreist, nå har sluttet å vokse. Det er han glad for, for rekordhøyden er ille nok som den er.

- Jeg får ikke plass i vanlige biler. Jeg kan ikke gå og handle, og jeg må få alt laget spesielt for meg, og det blir ikke alltid moderne. Takene er også lave, og jeg må hele tiden dukke for å gå inn dører, forteller han.

Guinness World Records medgir at ukraineren Leonid Stadnyk kanskje er enda høyere enn Kosen, men 39-åringen, som angivelig måler hele 2,57, er lei av alt maset og nekter å la seg kontrollmåle.

- Om denne tittelen hadde gitt meg bedre helse eller noen få år til å leve, skulle de ha fått lov til å måle meg. Men det motsatte er tilfelle, jeg har bare ødelagt nervene, sier Stadnyk.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling