- Sulten går over. Suget etter kaffe og røyk er problemet

«Snømannen» som ble funnet etter 60 dager, anbefaler ikke egen slankekur. Nå har han gått opp fra 45 til 60 kilo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Historien om den svenske «snømannen» som overlevde 60 dager i bilen uten mat, dekket av en meter snø og med temperaturer ned til minus 30, gikk verden rundt for ett år siden.

45-åringen gikk ned fra 70 til 45 kilo, og ble utskrevet fra rehabilitering på sykehus i oktober i fjor.

Det var åtte måneder etter at to snøskuterkjørere tilfeldigvis oppdaget at det var et levende menneske inne i det de trodde var et nedsnødd bilvrak på en parkeringsplass ved Sävar nord for Umeå 17. februar i fjor.

60 kilo Nå er han oppe i drøye 60 kilo i igjen, og anbefaler ikke denne slankemetoden til andre.

Discovery Channel har lagd en rekonstruksjon av «snømannens» 60 dager i de iskalde, svenske skogene. Nå har 45 år gamle Peter selv pratet med media for første gang.

Aftonbladet har intervjuet mannen
 «et sted midt i Sverige», der han gir sin egen versjon av hva han opplevde og hvorfor det ble sånn.

Han husker ordrett det første sykepleieren i ambulansen sa da de kom til sykehuset:

- Her kommer en kaffesugen mann.

Og da han så gjengen med fotografer utenfor sykehuset, skjønte han at «hele verden» var fascinert av at han hadde overlevd.

Livet ble ikke som tenkt Mannen flyttet nordover for å skaffe seg jobb, men det nye livet ble ikke som han hadde tenkt seg.

18. desember 2011 bestemte han seg for å feire jul i fred og ro ute i skogen. Han tok med sovepose og stormkjøkken i jeepen, og handlet inn noe brød med skinke, youghurt, grillet kylling, alkohol, kaffe og sigaretter.

Allerede etter ti dager var det tomt for mat. Han prøvde å ta en ny tur de tre kilometrene til butikken, men skjønte at bilen ikke kom noen vei i snøen.

Noen dager seinere var det tomt for strøm og bensin i bilen.

Han hadde fortsatt alkohol, kaffe og sigaretter, og la seg til i soveposen bak i bilen.

- Sulten går over 8. januar var det slutt på sigarettene. Han fikk nok åpning på bildøra til å smelte snø til litt vann hver dag. Ellers begynte alt å flyte sammen, slik han opplevde det.

Han talte pulsen til 40 hjerteslag i minuttet.

-Sultfølelsen går over. Problemet er suget etter kaffe og røyk, sier han til Aftonbladet.

- Lukk døra. Det er kaldt Han hevder han var helt klar i hodet da politiet kom etter at skuterkjørerne hadde varslet. Han kommer aldri til å glemme ordene som falt.

Da politifolkene svarte nei på hans første spørsmål om de hadde sigaretter eller kaffe, ba han dem lukke døra fordi det var kaldt.

Bilen står fortsatt der han parkerte for et år siden. Selv er 45-åringen i gang med korte strøjobber to-tre dager i uka for kommunen der han nå vil fortsette å leve i fred.

 60 DAGER: "Snømannens" bil, slik den tilfeldigvis ble funnet nord for Umeå i februar i fjor. Den står der fortsatt, ifølge mannen, som nå prater for første gang. FOTO: EXPRESSEN.
60 DAGER: "Snømannens" bil, slik den tilfeldigvis ble funnet nord for Umeå i februar i fjor. Den står der fortsatt, ifølge mannen, som nå prater for første gang. FOTO: EXPRESSEN. Vis mer